16.8.2020

Uusittu Bentley Bentayga Speed – ainoa tapa saada W12 katumaasturissa

Bentley Bentayga Speed

Bentley Bentayga Speed tuo ripeämmän malliversion nyt myös faceliftatun Bentaygan yhteyteen. Samalla W12-moottori siirtyy Speed-version yksinoikeudeksi.

Brittimuhkeutta katumaasturiluokassa esittelevä Bentley Bentayga sai hiljattain kasvopesun ja tyylipäivitys ulottuu tietysti myös Speed-malliversioon. Samalla W12-moottorivaihtoehto siirtyy Speedin yksinoikeudeksi pois perusmallistosta. Muutoksen syynä on valmistajan mukaan se, että suurin osa aiemmista W12-asiakkaista valitsi Speed-varustelun joka tapauksessa. Moottoriversio on erityisen kysytty Yhdysvalloissa, Lähi-idässä ja Aasian Tyynenmeren alueella.

Bentley Bentayga Speed

6,0-litrainen ja kahdella turboahtimella varustettu W12 siirtää Bentaygaa edelleen 635 hevosvoiman teholla, huippuväännön ollessa 900 newtonmetriä kierrosalueella 1 500–5 000 r/min. Bentayga Speedillä on hallussaan kansainvälisen Pikes Peak -mäkikisan tuotantokatumaastureiden ennätys vuodelta 2018 ja tehdas lupailee, että myös uusittu painos on yhtä suorituskykyinen. Ampaisu 100 km/h nopeuteen suoriutuu äärimmäisen tarpeellisesti 3,9 sekunnissa ja huippunopeus on sekin käytännölliset 306 km/h. Kyseessä on myös ratkaiseva 1 km/h ero Lamborghini Urukseen verrattuna. Polttoainetalouttakin on kyllä ajateltu sylinterien lepuutuksella ja rullaustoiminnolla. Voimalinjan kokoaminen vie tehtaan mukaan 10 prosenttia koko Bentaygan Speedin valmistusajasta.

Bentley Bentayga Speed

Bentleyn Mulliner Driving Specification -varustelu kuuluu Speedin vakiovarusteisiin. Ajotilavalitsimesta löytyvä Sport on puolestaan viritetty Speedissä terävämmäksi moottorin ja kahdeksanvaihteisen automaatin osalta. Samalla ilmajousituksen ja kallistuksenvakaajien säädöt muuttuvat urheilullisemmiksi. Lisävarustelistalta löytyvät 20 kilogrammaa perusjarruja kevyemmät hiillikuitukeraamiset jarrut, joiden lupaillaan kestävän jopa 1 000 celsiuksen lämmön.

Bentley Bentayga Speed

Faceliftin myötä Bentayga on saanut hiukan pyöreämmät muodot ja Speedissä olemusta on terävöitetty entisestään tummemmilla yksityiskohdilla ja 22-tuumaisilla vanteilla. W12-mallin tunnistaa jatkossakin pakoputkenpäistä. Kaikki värikartat yhteenlaskettuna tarjolla on 88 erilaista valmisvaihtoehtoa, mutta luonnollisesti Bentley suostuu toteuttamaan asiakkaan toiveen mistä tahansa väristä. Speedistä on saatavilla myös Bentleyn tuttu ja tummanpuhuva Black-versio.

Bentley Bentayga Speed

Sisusta on valmistajan mukaan "entistäkin mukavampi" ja myös siellä väripaletti on sangen laaja. Speed tuo sisustaan Alcantaraa, joka on vaihdettavissa nahkaverhoiluun asiakkaan niin toivoessa. Istuimissa Bentleyn kirjailtu logo on vaihdettu Speed-logoon, joskin mieltään voi muuttaa ilman lisämaksua. Tietoviihdejärjestelmän kosketusnäyttö on 10,9 tuumaa ja näyttölasi on saanut heijastuksia vähentävän käsittelyn. Samalla järjestelmä osaa aiempaa enemmän toimintoja ja tukee älypuhelimia aiempaa helpommin.

Lähde ja kuvat: Bentley

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat