1.3.2022

Valmet Automotive on hiilineutraali – DNV vahvistaa

Kansainvälinen luokituslaitos DNV on varmentanut sekä tavoitteen että toimenpiteet. Valmet Automotive on hiilineutraali 1.1.2022 alkaen.

Hiilineutraalius on Valmet Automotiven strateginen päämäärä, ja yritys kertoo vähentäneensä toiminnoistaan johtuvia päästöjä merkittävästi viime vuosina. Juuri saadun tiedotteen perusteella Valmet Automotive on hiilineutraali 1.1.2022 alkaen. Luokituslaitos DNV vahvistaa tämän.

– Valmet Automotive on ilmastotyössä edistyksellinen, vahvasti sitoutunut ja valveutunut toimija. Nyt julkistettu ja kolmannen osapuolen vahvistama sitoumuksemme tarkoittaa, että Valmet Automotive on toiminnassaan hiilineutraali ja samalla yksi toimialamme edelläkävijöistä, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Tämä ei toki tarkoita täyttä paikallispäästöttömyyttä, vaan kompensaatioita. Valmet Automotive kertoo kuitenkin tehneensä vahvasti töitä myös itse päästöjen pienentämiseksi.

Uutinen on mielenkiintoinen kotimaamme näkökulmasta Uudenkaupungin autotehtaan takia. Valmet Automotive on tiedottanut viimeisen vuoden sisällä aloittavansa uudenlaisen sähköauton sekä toisaalta naapurista tuttujen autojen akkujen valmistuksen Suomessa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Valmet Automotive on hiilineutraali

Valmet Automotive on julkistanut PAS 2060-standardin mukaisen sitoutumisensa hiilineutraaliuteen 1.1.2022 alkaen omissa toiminnoissaan. Luokituslaitos DNV on varmentanut sekä Valmet Automotiven tavoitteen että sen toteuttamiseen liittyvät toimenpiteet. Mainittu DNV on suuri kansainvälinen luokituslaitos, jonka pääkonttori sijaitsee Norjan Høvikissä.

Valmet Automotiven antama sitoumus on osa sertifiointiprosessia, jossa sen toimintojen hiilidioksidipäästöt tarkistetaan vuosittain kolmannen osapuolen toimesta ja kompensoidaan täysimääräisesti. Tämä ei kuitenkaan yksin riitä toimenpiteinä.

Valmet Automotive kertoo tiedotteessaan toteuttaneensa aktiivisesti toimenpiteitä hiilidioksidipäästöjensä vähentämiseksi jo vuosien ajan. Yritys käyttää toimipaikoissaan vain uusiutuvista lähteistä tulevaa sähköä, ja sen Greenhouse Gas Protocol, eli kasvihuonekaasuprotokollan mukaan lasketut hiilidioksidipäästöt vähenivät vuosien 2019–2021 aikana noin 80 prosenttia. Tätä systemaattista työtä päästöjen vähentämiseksi luvataan tehdä myös jatkossa.

Aiemmin mainittu päästöjen kompensaatio toteutetaan vuosittain seurantavuoden laskettujen päästöjen perusteella seuraavan vuoden alussa. Valmet Automotive kompensoi päästönsä kansainvälisesti sertifioiduilla projekteilla, jotka edistävät uusiutuvan sähkön ja energian tuotantoa. Toistaiseksi kompensaatioprojektit keskittyvät kehittyviin maihin, missä ne tuottavat Valmet Automotiven mukaan suurimman lisäarvon.

Valmet Automotiven PAS 2060 -standardin mukainen sitoumus hiilineutraaliuteen sekä luokituslaitos DNV:n antama verifiointi ovat nähtävillä verkossa Valmet Automotiven kotisivulla niistä kiinnostuneilla. Valmet Automotive tulee myös julkaisemaan vuosittain raportin päästöistään, niihin vaikuttavista toimista sekä kompensaatioista. Tämä onkin osa standardin vaatimuksia.

Teksti: Henri Posa, kuva: Aake Kinnunen/Moottorin arkisto, lähde: Valmet Automotive

Luetuimmat