Ajoneuvot 12.11.2021

Volvon akkuja valmistetaan Suomessa – asialla Valmet Automotive

Volvon akkuja valmistetaan Suomessa Valmet Automotiven Salon akkutehtaalla. Tarkemmin kyseessä ovat ajoakut Volvon S60, V60, XC60, S90, V90 ja XC90-lataushybrideihin.

Valmet Automotive valmistaa Salon akkutehtaalla ajoakut Volvon S60, V60, XC60, S90, V90 ja XC90-lataushybrideihin. Volvo Cars on Valmet Automotiven ensimmäinen julkistettu akkujen autoteollisuusasiakas, ja tämä liittyy Valmet Automotiven syyskuun alussa julkistamaan valmistussopimukseen. Tuotanto on jo alkanut, joten Volvon akkuja valmistetaan Suomessa jo tällä hetkellä.

Moottori uutisoi Salon akkutehtaasta varhaisessa vaiheessa jo maaliskuussa 2019. Sittemmin Suomeen saatiin akkutehdas myös Uuteenkaupunkiin. Tämän vuoden maaliskussa Valmet Automotive rekrytoi lisää työntekijöitä sekä Saloon että Uutenkaupunkiin peräti 1000 hengen verran.

Volvon akkuja valmistetaan Suomessa

Salon akkutehtaan äskettäinen laajennus palvelee nimenomaan Volvon kanssa tehtyä valmistussopimusta. Akkutehdasta laajennettiin 3 500 neliömetrillä, ja nyt tehtaan kokonaispinta-ala on noin 23 500 neliömetriä. Laajennus mahdollisti uuden tuotantolinjan rakentamisen, ja samalla huomioitiin kasvavan logistiikkaliikenteen tarpeet.

Volvon valmistussopimuksen myötä Salon akkutehtaan tuotanto laajenee korkeajänniteakkuihin. Valmet Automotive kokoaa ja koteloi Volvolle akkupaketteja, jotka ovat asennusvalmiita komponentteja autonvalmistukseen. Salossa valmistetaan ajoakut Volvon kaikkiin Göteborgissa ja Charlestonissa valmistettaviin 60-ja 90-sarjan lataushybrideihin.

– Suomen suosituimmat lataushybridit ovat parempia kuin koskaan ennen, ja on mahtavaa, että niissä on kotimainen kädenjälki, toteaa Volvo Car Finlandin toimitusjohtaja Lasse Ahlstedt.

Volvon korkeajänniteakut valmistetaan Valmet Automotiven suunnittelemalla, edistyksellistä teknologiaa sisältävällä tuotantolinjalla. Volvon akkujen tuotanto työllistää Salon akkutehtaalla noin 250 henkilöä.

– Volvo on yksi autoteollisuuden suunnannäyttäjistä, ja sähköistymisen murroksessa me jaamme saman näkemyksen liikenteen tulevaisuudesta. Olemme ylpeitä voidessamme kumppanina tukea Volvon matkaa kohti sähköistä liikennettä, toteaa Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Lähde: Valmet Automotive Kuvituskuva: Mikko Autio/Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat