20.1.2021

Väriä pimeään: Volkswagen juhlisti Polo Harlekiiniä uudella yksilöllä

Volkswagen Polo Harlekin VW Polo Harlekiini

Tällä viikolla vietettiin "sinistä maanantaita", mikä ikinä se sitten onkaan, mutta Volkswagen Alankomaat halusi tuoda väriä vuoden surullisimpana pidettyyn päivään.

Rekisteriotteiden kauhu, monivärinen Volkswagen Polo Harlekin täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Juhlapäivän kunniaksi Alankomaiden Volkswagen rakennutti uuden Polo Harlekinin tuomaan väriä vuoden masentavimpana päivänä pidettyyn siniseen maanantaihin (suomalaisen mielestä kaikki maanantait ovat mustia, kiitos kysymästä).

Volkswagen Polo Harlekin VW Polo Harlekiini

Uusi Volkswagen Polo Harlekin jää yksilöksi, toisin kuin alkuperäinen, jota valmistettiin yhteensä 3 806 kappaletta. Toinen yksityiskohta, jossa uusi Polo Harlekin häviää vanhoille on sisusta, sillä maahantuoja ei ole keksinyt mustan verhoilun keskelle mitään jännittävää verrattuna alkuperäisen siniseen ohjauspyörään.

Polo Harlekin on samalla Alankomaiden VW:n tapa juhlistaa intohimoisia asiakkaitaan, sillä Harlekin ei kuulunut 1995 maan tuontiohjelmaan. Tästä huolimatta autoja on kulkeutunut sankoin joukoin maan liikenteeseen. Kertoopa maahantuoja tarinaa eräästä kuljettajasta, jonka poliisi pysäytti vain saadakseen tietää, mitä ihmettä lukee auton rekisteriotteessa.

Volkswagen Polo Harlekin VW Polo Harlekiini

Alkuperäinen Polo Harlekin oli osoitus Volkswagenin rakennuspalikoihin perustuvasta valmistusjärjestelmästä, jota esiteltiin rakentamalla kourallinen autoja jälleenmyyjien käyttöön. Kun asiakkaat sitten halusivat monivärisiä autoja, ryhdyttiin VW:llä tuumasta toimeen. Asiakas ei voinut vaikuttaa auton väriyhdistelmään, joten esimerkiksi korin perusväri (näkyy mm. katossa) valikoitui sattumanvaraisesti. Volkswagenilla oli kuitenkin kaava, jonka mukaan eriväriset Polot vaihtoivat ovia, puskureita ja konepeltejä, joten esimerkiksi etupuskuri ja ovet ovat aina samaa väriä keskenään.

Volkswagen Polo Harlekin VW Polo Harlekiini

Nelivärinen värimaailma on puolestaan lainattu vuoden 1964 Kupla-mainoksesta, jossa VW esitteli varaosien saatavuutta monivärisellä autolla. Yhdysvaltoja varten valmistettiin puolestaan 246 Harlekiini-Golfia vuonna 1996.

Mutta hetkinen. Jos uusi punaiseen autoon perustuva Polo on yksilö, onko jossakin sininen, keltainen ja mintunvihreä Polo punaisin osin?

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat