8.4.2020

Huvipuistojen aukeamisen odotus harmittaa? Kokeile näitä kahdeksaa maailmankuulua vuoristorataa virtuaalisesti

Vuoristorata

Koronaviruksen aiheuttama tylsyys alkaa vaivata itse ketäkin, eikä helpotusta hallituksen antamiin rajoituksiin ja suosituksiin ole ennustettavissa lähipäivinä. Monen aktiivisen huvipuistoilijan kauden aloituskin voi lykkääntyä pahimmassa tapauksessa pitkälle kesään.

Yhdysvaltalainen vanhempienjulkaisu Parents.com kokosi innokkaimpien onneksi kahdeksan vuoristorataa maailmalta, jotka voi kokea myös kotona ruudun ääressä pahimpien eroahdistusten lieventämiseksi. Oikeanlaiselta ruudulta katsottuna ja hyvällä äänentoistolla ryyditettynä ruutuvuoristorata on parempi kuin ei vuoristorataa lainkaan.

Floridan Orlandon Disney Worldista löytyvä Space Mountain -vuoristorata on etenkin perheen pienimpien suosikki. Disney-faneille Youtube tarjoaa vuoristoradan lisäksi muitakin Disney Worldin ja Disney Landin kokemuksia videolla.

New Jerseyssä Six Flags Great Adventure -huvipuistossa sijaitseva maailman korkein Kingda Ka -vuoristorata kohoaa parhaillaan jopa 139 metrin korkeuteen, ja suurin yhtäjaksoinen pudotus on 127 metriä. G-voimat jäävät ruudun ääressä kokematta, mutta 206 kilometrin tuntinopeuteen kiihtyminen 3,5 sekunnissa tuntuu hurjalta näinkin.

Cedar Pointin uusimman Steel Vengeance -vuoristoradan lisäksi huvipuiston sivuilla on jopa 17 muutakin vuoristorataa. Kanssamatkustajien kiljumisen puuttuessa äänimaailman luo tuulen humina, sekä radan kolina.

Disney-fanien lisäksi myös Harry Potter -fanit saavat osansa. Floridassa Wizarding World of Harry Potter -teemapuistossa matkataan moottoripyörä-mallisella vaunulla lähes kolmen minuutin mittainen matka jonka aikana nähdään lukuisia fantasiasarjasta tuttuja myyttisiä olentoja, sekä tietenkin lentävä Ford Anglia.

Japanin Fuji-Q Highland -huvipuiston Takabisha-vuoristoradan videon jättämistä ei kannata jättää kesken vaikka alun pimeydessä ei näekkään mitään. Varsinainen rataosuus on hurja, lähes pystysuoraa nousua seuraa vieläkin jyrkempi pudotus, jonka aikana ratakin katoaa edestä näkymättömiin.

Orlandon Sea Worldin Manta ei tarjoa rauhallista kyytiä, alun rauhoittavasta musiikista huolimatta. Useimmista vuoristoradoista poiketen vaunut ovat roikkuvaa mallia, joten vaunun alla ei ole tuttua ja turvallista ratakiskoa.

Los Angelesissa sijaitsevan Six Flags Magic Mountainin Full Throttle -vuoristoradassa on kolme eri lähtöpaikkaa, ja välillä vaunut laukaistaan liikkumaan myös aiempaan tulosuuntaan, joten yllättäviä käänteitä riittää matkan varrella.

Perinteisempää menoa tarjoaa Coneys Islandin Cyclone New Yorkissa. Vuonna 1927 avatun puuvuoristoradan kokonaispituus on 800 metriä ja korkeimmillaan nopeus käy noin 97 km/h:ssa.

Lähde: Parents.com Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat