10.9.2020

Volkswagen Golf Variant ja Alltrack – ikoni farmarina ja mökkiteille

Volkswagen Golf Variant R-Line

Uusi farmarikorinen Volkswagen Golf Variant tarjoaa 66 millimetriä lisää akseliväliä edeltäjäänsä verrattuna ja tavaratilaa on nyt 611 litraa. Mökkiteiden menijäksi ilmoittautuu nelivetoinen korotetulla maavaaralla varustettu Golf Alltrack.

Saksalaisessa julkistusvuorossa on Volkswagen Golf Variant ja Golf Alltrack eli suositun ja ikonisen porrasperän farmariversio ja sen pohjalle rakennettu nelivetoinen mökkitiemalli. Farmariversion viides sukupolvi tarjoaa peräti 66 millimetriä lisää akseliväliä edelliseen Golf Variant versioon verrattuna, vaikka näiden kahden sukupolven porrasperäversiot ovat hyvinkin samankokoisia. Taistelumuovein verhottu Alltrack tarjoaa mökkiteiden möyryämiseen hieman lisää maavaaraa – kyseessä on sellainen automalli, jollaista moni katumaasturia katseleva oikeasti kaipaisi.

Volkswagen Golf Alltrack

– Golf Variant on ihastuttanut kompaktina, mutta tilavana mallina yli 3 miljoonaa asiakasta vuoden 1993 esittelynsä jälkeen. Se tarjoaa energiatehokkaat voimalinjat, maksimimäärän turvallisuutta ja merkittävästi lisää tilaa – eli täydellisen perhauton. Sporttisempaa kaipaavat tulevat ihastumaan uuteen Golf Alltrackiin. Se on risteytys Golf Variantia ja katumaasturia, tarjoten täydellisen yhdistelmän tilaa, innovaatioita ja hauskaa myös kestopäällysteiden ulkopuolella nelivetoisuutensa ansiosta, kommentoi Volkswagenin henkilöautopuolen hallituksen jäsen ja myynnistä vastaava johtaja Jürgen Stackmann.

Volkswagen Golf Variant R-Line boot

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Volkswagen Golf Variant

Uusi Volkswagen Golf Variant seuraa muotokielessään, vähemmän yllättävästi, uuden porrasperäisen Golfin asettamia suuntaviivoja. Tämä näkyy erityisesti keulassa, johon ei ole tarvinnut tehdä muutoksia. Sivuprofiilista on huomattavissa loivasti laskeva kattolinja, takaikkunaa on kallistettu varsin reilusti ja valot on toteutettu aina led-teknologialla.

Volkswagen Golf Variant R-Line interior

Golfin 8. sukupolven Variant omaa edeltäjäänsä 66 millimetriä reilumman akselivälin. Akseliväli on nyt 2 686 millimetriä ja kokonaispituus 4 633 millimetriä. Valmistaja kertoo uusien mittojen tekevän autosta solakamman ja matalamman näköisen  tarjoten samalla lisää tilaa matkustamoon.

Sisätiloihin tarjotaan pituussuuntaan 48 millimetriä lisää jalkatilaa. Tavaratilan vetoisuus on nyt niin sanotussa perusmuodossaan 611 litraa, mutta kattoon asti lastattuna ja takaistuimet taitettuna mukaan mahtuu 1 642 litraa. Tuo tavaratila on avattavissa myös jalkaa heilauttamalla ilman käsiä, kunhan kyseisen varusteen valitsee lisävarustelistalta.

Volkswagen Golf Variant R-Line seats

Itse voimalinjojen valikoima on tuttu Golfista ja erilaisten vaihtoehtojen valikoima Suomessa sekä niiden hinnat antavat vielä odottaa itseään jonkin aikaa. Varusteluvaihtoehdot lienevät Life, Style ja R-line. Myös näiden sisältö tullee riippumaan maahantuojan valinnoista, joten niihin on syytä palata toisella kertaa.

Volkswagen Golf Variant Alltrack

Golf Alltrack

Uusi oma mallinsa, ja erityisesti ilmastomme kannalta mielenkiintoinen versio, on Volkswagen Golf Alltrack. Tämä tarjoaa auton alareunoja seuraavat maalaamattomat muoviosat, korotetun maavaran sekä tietenkin 4Motion-nelivedon yhdissä farmarikuorissa. Kyseessä on toisen sukupolven Golf Alltrack ja se pyrkii yhdistelemään farmariauton ja katumaasturin parhaita puolia yhteen pakettiin.

Valmistaja lupaa sen kykenevän vetämään jopa 2 tonnia painavaa perävaunua. Sisätilojen verhoilu ja koristelu poikkeaa hieman muusta Golf-mallistosta, mutta muilta osin kyseessä on tuttu Golf Variant. Esimerkiksi digitaalinen mittaristo ja kosketusnäyttö vastaavat porrasperästä jo tuttua näkymää.

Ottaen huomioon mallin ominaisuudet, Golf Alltrack on yllättävän harvinainen näky liikenteessä. Ehkä kansa ei vielä löytänyt ensimmäistä sukupolvea, sillä kyseessä on verrattain uusi malli. Nyt on aika yrittää uudestaan.

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Luetuimmat