30.7.2021

Volkswagen ID Buzz on tulossa kolmena versiona – jo ensi vuonna

Volkswagen ID Buzz

Volkswagen ID Buzz on tulossa peräti kolmena versiona. Ensimmäisiä odotetaan Eurooppaan jo ensi vuoden puolella ja nyt huhutaan jo itseajavasta versiosta.

Kansankulkineen legendaarisen pikkubussin sähköistä paluuta on odotettu kuin kuuta nousevaa jo vuosien ajan. Volkswagen ID Buzz on tulossa Eurooppaan ensi vuonna ja tuoreempien tietojen mukaan valmistaja suunnittelee peräti kolmea eri versiota. Asiasta uutisoi Automotive News Europe.

Näistä yksi on tarkoitettu erityisesti verkko-ostosten ja tilausten kuljettamiseen lyhyehköillä matkoilla. Kaksi jälkimmäistä ovat erilaiset versiot henkilönkuljettimesta Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin.

Volkswagen ID Buzz / ID.Buzz

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Volkswagen ID Buzz on tulossa

Tarkemmin yksi versio olisi tarkoitettu Euroopassa kuudelle hengelle esimerkiksi kimppakyytien järjestämiseen. Tässä olisi tarkoitus tarjota jokaiselle matkaajalle oma istuin sekä näyttö.

Yhdysvaltojen versio henkilöiden kuljettamiseen on suunnattu enemmän yksinään, tai pienissä ryhmissä, liikkuville ja siinä olisikin vain neljä istuinta. Näistä kaksi katsoo eteenpäin ja kaksi on suunnattu kohti perää.

Kolmas versio olisi ID Buzz Cargo eli pienehkö pakettiauto. Tämä olisi suunnattu ennen kaikkea pakettitoimituksia varten. Näiden määrä kasvaa tällä hetkellä jatkuvasti verkko-ostosten mukana.

Eurooppaan ID Buzz on lupailuissa vielä ensi vuoden aikana, mutta Yhdysvaltojen puolella joudutaan odottamaan vuoteen 2024 asti.

Volkswagen I.D. Buzz

Itseajava jo suunnitelmissa

Myös itseajava Volkswagen ID Buzz on tulossa – ainakin mikäli suunnitelmat onnistuvat. Volkswagen ajaa nimittäin jo kokeita autonomian nelostason prototyypeillä, joka tarkoittaa että auto voisi ajaa täysin itsenäisesti tiettyjen olosuhteiden täyttyessä. Yhtiö haluaa näiden olevan valmiina ihmisten ja tuotteiden kuljettamiseen vuonna 2025.

Saksalainen autonvalmistajajätti uskoo tämänkaltaiselle itsestään kulkevalle pakettiautolle löytyvän kysyntää. Se vilautti vuoden 2030 strategian esittelyn yhteydessä itseajavan ID Buzz -mallin, jonka kuljettajan istuin oli käännetty auton takaosaa kohden.

Yhtiön autonomisesta ajamisesta vastaava johtaja Christian Senger sanoi, että itseajava ID Buzz Cargo poistaisi tarpeen ihmiskuljettajalle, joka tekisi pakettikuljetuksista huomattavasti kokonaistaloudellisempia. Tämä ei toki ole itsessään mikään uutinen. Sengerin mukaan Volkswagen odottaa liikkumispalveluista vuoteen 2030 mennessä 70 miljardin euron liikevaihtoa Euroopan viideltä suurimmalta markkinalta.

– Vastauksemme on itsestään ajavat pakettiautot huomisen kuljetusketjuihin, jossa logistiikan toimituksissa työskentelevät henkilöt eivät tarvitsisi enää ajokorttia vaan siirtyisivät kuormasta ja toimitusten hallinnasta vastaaviksi matkustajiksi, sanoi Senger yhtiön strategiatilaisuudessa.

Volkswagen suunnittelee tarjoavansa liikkumispalveluita valituilla markkinoilla vuoteen 2025 mennessä. Yhtiö näkee tässä valtavan tuottopotentiaalin kimppakyytien, pakettitoimitusten ja muiden matkantarjoamispalveluiden saralla.

Kuvat: Volkswagen, lähde: Automotive News Europe