24.6.2016

Volkswagen karsimassa yhteensä 40 automallia?

Volkswagen karsimassa

Sähköautoihin ja liikkuvuuspalveluihin panostava Volkswagen saattaa karsia jopa 40 mallia kaikkien merkkiensä kesken. Huhumylly pyörii vahvasti myös joidenkin merkkien myymisen osalta.

Saksalaisen talouslehti Handelsblattin mukaan Volkswagen-ryhmä on hakemassa säästöjä karsimalla laajan konsernin malli- ja mahdollisesti myös merkkivalikoimasta. Säästöt ovat osa tavoitetta palauttaa dieselskandaalista kärsivä ryhmä tuloskuntoon vuoteen 2025 mennessä.

Viime viikolla pääjohtaja Matthias Müller linjasi, että sähköautot ja liikkuvuuspalvelut ovat merkittävä osa yhtiön tulevaa strategiaa. Samalla hän ilmoitti, että konserni vähentää valmistettavien automallien määrää, mutta tarkkaa määrää ei tilaisuudessa kommentoitu.

Handelsblattin sisäpiirilähteiden mukaan VW-ryhmä olisi vähentämässä 40 automallia yhteensä 340 mallin portfoliostaan. Karsinnan kohteena olisivat luonnollisesti matalan volyymin erikoisemmat ajoneuvot.

Volkswagenia kiertävät myös huhut, että se olisi myymässä joitain merkkejään. Yhteensä ryhmä valmistaa ajoneuvoja 12 eri tuotemerkin alla. Useimmin myyntihuhuissa esiintyvät kuorma-autoja ja busseja valmistava MAN sekä moottoripyörävalmistaja Ducati. Yhtiö kiisti viime viikon strategiatilaisuudessa merkkiensä myymisen, mutta se ei ole rauhoittanut juuri MANia ja Ducatia koskevaa huhumyllyä.

Lähde: Autoblog Kuva: Volkswagen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat