7.9.2016

Vuosisadan Liikenneteko -hankkeessa mukana Michelin ja Euromaster

Alakouluikäiset liikenne

Suomen Itsenäisyyden Juhlavuosi 2017 tuo erityishankkeen, jolla yritetään lisätä liikenneturvallisuutta.

Suomen Itsenäisyyden Juhlavuoden 2017 tuo muassaan Vuosisadan Liikenneteko -erityishankkeen. Sen tarkoituksena on lisätä kaikkien suomalaisten tielläliikkujien liikenneturvallisuutta: laskea liikenteessä loukkaantuneiden ja menehtyneiden määrää.

Hankkeen pääyhteistyökumppaneita ovat Michelin Nordic Suomi ja Suomen Euromaster Oy.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Renkaiden kunto oleellista

Renkaiden hyvä kunto on oleellinen turvallisuustekijä. Huonokuntoinen rengas voi olla kohtalokas etenkin ääritilanteissa kuten äkkinäisisssä väistöliikkeissä tai rajua jarrutusta vaativissa tilanteissa.

Yli 90 prosenttia onnettomuustutkinnassa havaituista rengasriskeistä liittyy huonokuntoisiin renkaisiin, vääränlaiseen rengastukseen tai virheellisiin ilmanpaineisiin.

– Tutkimukset osoittavat, että renkaat ovat suurin ajo-ominaisuuksiin liittyvä riskitekijä henkilö- ja pakettiautojen aiheuttamissa kuolonkolareissa, Suomen Euromaster Oy:n toimitusjohtaja Carl Segercrantz tähdentää.

Keskiössä koulutien turvallisuus

Pääyhteistyökumppanit jakavat juhlavuoden aikana tietoa renkaiden kunnon vaikutuksesta ajoneuvon käyttäytymiseen. Erityishuomio kiinnitetään koulutiellä liikkuvien lasten turvallisuuteen.

Esimerkkejä toimista ovat renkaita koskevan koulutusmateriaalin tuottaminen autokouluille, rengaspainetarkistuksien järjestäminen ja rengastietouden jakaminen autoilijoille, heijastimien ja muun liikenteessä näkyvyyttä edistävän materiaalin jakaminen jalankulkijoille.

– On hienoa, että voimme kunnioittaa Suomen satavuotista itsenäisyyttä tekemällä meille läheistä ja tuttua liikenneturvallisuustyötä, Michelinin rengasasiantuntija Toni Rämet sanoo.

Michelin on toteuttanut Suomessa useana vuotena rengaspainetarkistuksia huoltoasemilla ja muilla vilkkailla pysähdyspaikoilla.

Michelin-yhtymä on sitoutunut laaja-alaisesti liikenneturvallisuustyöhön. Se on YK:n Action for Road Safety 2011–2020 ja sen osana Kansainvälisen autoliiton FIA Action for Road Safety -hankkeen yhteistyökumppani.

Vuosisadan Liikenneteko -hankkeen tuottavat yhteistyössä Liikenneturvan kanssa Life Style Invest Oy ja Premier Events Oy, joka tunnetaan ajokoulutuskeskus Premier Parkista.

Lähde: Michelin

Luetuimmat