11.9.2022

Yli 5300 kilometrin pitkän tien varteen sähköautoille latauspaikat – tehdään suomalaisilla latureilla!

Kaikkiaan 98 laturia, jotka on sijoiteltu 49 eri paikkaan yli 5300 kilometriä pitkän tien varrelle ja enintään 200 kilometrin päähän toisistaan. Tämä tehdään suomalaisilla Kempowerin latureilla.

Suomalainen sähköautojen latausratkaisuja valmistava Kempower valloittaa nyt kovasti maailmaa. Moottori on kertonut muun muassa aiemmin, kuinka Kempowerin latureilla on tehty Ruotsiin kokonaisia latauskenttiä ja kuinka Pohjoismaiden suurin latausoperaattori Recahge lähtee Kempowerin kanssa rakentamaan Ruotsiin laajaa sähköautojen latausverkostoa.

Näiden lisäksi myös monet suomalaiset sähköautojen latausverkostoa operoivat latausoperaattorit luottavat hitsauskoneistaan tunnetun Kemppi Groupin valmistamiin latauslaitteisiin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Seuraavaksi Australiaan

Nyt Kempower tiedottaa, että se toimittaa australialaiselle Jet Charge -latausoperaattorille peräti 42 Kempower C-station -sähköautolaturia. Eikä siinä vielä kaikki. Jet Charge aikoo nimittäin valloittaa Kempowerin latureilla Länsi-Australiassa yli 5300 kilometriä pitkän tien. Tämä on yksi maailman pisimmistä yksittäisistä sähköautojen latausinfraprojekteista.

Kun urakka on valmis, valtatie tarjoaa yhteensä 98 sähköauton laturia, jotka on sijoitettu 49 eri paikkaan tien varrella. Laturit tulevat sijaitsemaan enintään 200 kilometrin päässä toisistaan.

Jättimäinen sähköautovaltatie-projekti

Jet Charge on Australian suurin sähköautojen latausinfran asiantuntija ja se on valittu latauslaitteiden ja -ratkaisujen toimittajaksi projektiin, jonka on määrä ulottua yli 5300 kilometriä Länsi-Australian halki. Länsi-Australian hallitus on antanut hyväksyntänsä projektille.

Koko projekti, sähköautovaltatie on osa pääministeri Mark McGowanin hallituksen 21 miljoonan Australian dollarin sähköajoneuvorahastoa. Projekti liittyy Länsi-Australian osavaltion sähköajoneuvoihin liittyvään toimintasuunnitelmaan. Osavaltion hallitus toteuttaa valtatien rakennuksen energiayhtiöidensä Synergyn ja Horizon Powerin kautta.

Sähköautovaltatie ulottuu pohjoisessa sijaitsevasta Kununurrasta aina etelän Albanyyn ja idän Euclaan asti. Projektissa asennetaan sähköautojen latureita eri puolille Länsi-Australiaa, niin kaupunkialueille, taajamiin kuin maaseudullekin.

Projekti toteutetaan 42:lla Kempower C-Station -laturilla, joissa latauskeskusyksikkö ja lataussatelliitti ovat yhdistyneenä yhdeksi yksiköksi. Kaksilähtöiset laturit antavat dynaamisesti 150 kW:n tehon, mutta ne voidaan myös päivittää 200 kW:iin, jolloin niihin saadaan neljä latauslähtöä.

Projekti alkoi vuoden alussa

Kempower kertoo, että Jet Charge valitsi Kempower C-Station -laturin projektiin sen vankan rakenteen, dynaamisen tehonhallinnan, korkean jännitteen sekä myös käyttäjäystävällisen käyttöliittymän ansiosta. Kempower C-Stationin modulaarinen suunnittelu mahdollistaa myös helposti latausaseman laajentamisen tulevaisuudessa.

– Aloitimme yhteistyön Jet Chargen kanssa tämän vuoden alussa nopeuttaaksemme Australian siirtymistä sähköajoneuvoihin. Toimitamme Australiaan nopeita, luotettavia ja taloudellisia latausratkaisuja. Olemme innoissamme siitä, että Kempower on valittu näin valtavaan projektiin toisella puolella maapalloa. Uusi Länsi-Australian sähköautovaltatie on lajissaan yksi maailman pisimmistä yksittäisistä latausinfraprojekteista. Tie varmistaa, että sähköauton kuljettajat voivat ajaa osavaltiossa luottavaisin mielin: he voivat ladata tarvittaessa, vaikka he matkustavat yhdellä eniten eristyksissä olevalla moottoritiellä maailmassa”, sanoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

– Perustimme Jet Chargen lähes kymmenen vuotta sitten nopeuttaaksemme siirtymistä vähäpäästöisiin ajoneuvoihin Australiassa. Haluamme rikkoa sähköautojen lataukseen liittyviä esteitä. Olemme ylpeitä saadessamme olla mukana tässä sähköautojen latausverkoston maamerkissä, joka kokoaa yhteen useita australialaisia​​innovaatioita. Helpotamme mahdollisuutta ajaa sähköautolla kaikkialla Länsi-Australian suuressa osavaltiossa, sanoo Tim Washington, Jet Chargen toimitusjohtaja.

Lähde: Kempower

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat