27.6.2016

Video: Zlatan Ibrahimovićin haikea kotimatka Volvo V90:llä

Jalkapallomestarin maajoukkueurasta kertova epilogivideo kannattaa katsoa jo säveltäjäguru Hans Zimmerin musiikin takia.

Osana jalkapallon EM-kisoja Ruotsin jalkapallomaajoukkueen kapteeni Zlatan Ibrahimović kiitti suurta fanijoukkoaan ja paljasti, että hänen rupeamansa keltaisen paidan kantajana on ohi. Viisitoista vuotta Ruotsin jalkapallomaajoukkuetta edustanut Zlatan heittää hyvästit maajoukkueuralleen tunteikkaassa kotiinpaluuvideossa.

Volvon lyhytelokuva kuvastaa upean rupeaman päättymistä hienosti. Erityisen hienoksi filmin tekee se, että Zlatanin tähdittämän Prologi-filmin tavoin myös tämänkertaisen Epilogin musiikista vastaa Hollywood-leffojen musiikkivelho Hans Zimmer.

Videossa Zlatan lähtee perheensä kanssa tunteikkaalle kotimatkalle Volvo V90:llä. Matkan aikana reflektoidaan uran ylä- ja alamäkiä. Päätepisteenä on kaiken alkupiste, Malmön Rosengård. Kun yksi tarina päättyy, toinen alkaa.

– Tämän filmin tekeminen oli luonnollisesti tunteikasta, mutta minun on aika ripustaa paitani naulaan ja antaa uuden sukupolven nousta esiin. Haluan katsoa eteenpäin, en menneisyyteen. Uusi matka on alkamassa sekä minulle että Volvolle, Zlatan sanoo.

Zlatanin jalkapalloura alkoi Malmö FF:ssä 1990-luvun lopulla. Pian Amsterdamin Ajax palkkasi ruotsalaishyökkääjän riveihinsä, mistä sai alkunsa loistava kansainvälinen ura, johon on kuulunut otteluita Italian, Espanjan ja Ranskan liigojen huippujoukkueissa, kuten Juventuksessa, Inter Milanissa, AC Milanissa, Barcelonassa ja Paris St-Germainissa.

– Olemme erittäin ylpeitä, että olemme saaneet tilaisuuden jakaa tämän henkilökohtaisen hetken Zlatanin elämässä ja uralla. Hän on erinomainen Ruotsin suurlähettiläs ympäri maailmaa ja osoittanut, että omasta arvomaailmasta ja alkuperästä saa olla ylpeä, toteaa Volvo Car Groupin Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan toimintojen johtaja Anders Gustafsson.

Upeaan uraan kuuluu myös Ruotsin Vuoden pelaaja -palkinnon (Guldbollen) voittaminen ennätykselliset kymmenen kertaa, joista yhdeksän peräkkäisinä vuosina 2007–2015.

Lähde: Volvo

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Luetuimmat