7.12.2020

2021 Nissan Qashqai digitalisoituu

Tuleva vuosimallin 2021 Nissan Qashqai tuo digitaalimittariston ja liitettävyyttä. Samalla se saa suuremmat sisätilat ja tuhdimmat tavaratilat.

Vuosimallin 2021 Nissan Qashqai on takuulla jälleen monen suomalaisen ostajan odottama automalliuutuus. Saimme jo aiemmin vihiä tulevan mallin perusrakenteesta ja voimalinjoista. Katumaasturiluokan kestosuosikki tulee jäämään kokonaan ilman dieselvaihtoehtoa. 

Tällä kertaa on sisätilojen aika. Kuljettajan käytössä on entistä enemmän digiä monellakin rintamalla. Lisäksi kaikki autossa matkaavat nauttivat suuremmista tiloista ja tavaratilakin on kasvanut 74 litran verran.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

NissanConnect

Ratin takaa löytyy uusi 12,3-tuumainen digimittaristo, jonka perusnäkymässä on perinteisten nopeus- ja kierroslukumittareiden digitaaliversiot. Näiden väliin saa valittua monenlaisia tietoja, kuten edellisenkin Qashqain yhteydessä. Näihin ratin painikkeilla selattaviin vaihtoehtoihin lukeutuu muun muassa ajotietokone ja ajoavustimien toiminta.

Sen sijaan uutena ominaisuutena mittariston keskelle valittavan karttanäkymän voi laajentaa suuremmaksi, jolloin mittarit väistyvät osin sivuun. Tällöin esimerkiksi nopeustiedon digitaaliversio näkyy pienempänä ja ikään kuin sivuun taitettuna.

Varusteluun lisätään saataville myös heijastusnäyttö (HUD) peräti 10,8-tuumaisena. Kuljettajasta 2,2 metrin päähän, suoraan tuulilasille heijastettava informaatio toistetaan värillisenä. Heijastusnäyttö näyttää ajonopeuden, navigaattorin ohjeet, tunnistetun nopeusrajoituksen, vakionopeudensäätimeen valitun nopeuden sekä tarvittaessa lisäohjeita kuten kehotuksen kuljettajalle pitää kiinni ratista.

Keskikonsolin puolella on 9-tuumainen NissanConnect -järjestelmä, jonka kautta käskytetään koko tietoviihdejärjestelmää. Navigaattorin pohjana toimii TomTomin 3D-kartat sekä sen reaaliaikaisesti päivittyvä Live Traffic -palvelu. Samaa kautta toimii myös Googlen kohdepisteet (POI), katunäkymä (Street View), nopeuskameroiden sijainnit sekä polttoaineiden hintatiedot. 

Puhelimelle on langaton latausalusta, joka tukee lataamista jopa 15 watin teholla. Piuhan päähän puhelimen saa sekä usb-a- että usb-c-liittimellä, joita löytyy molempia yksi etu- ja takamatkustajille. 

Lisäksi Nissan App, nimensä mukaisesti puhelinsovellus, tuo omistajille monia mahdollisuuksia. Äänitorvea ja valoja voi renkuttaa etänä, ovien lukkoja saa naksuteltua ja lisäksi on tarjolla hyödyllisiä toimintoja. Sovelluksen kautta voi asettaa puhelimeen tulevia varoituksia, mikäli auto ylittää jonkin tietyn nopeuden tai liikkuu esimerkiksi jonkun omistajan määrittämän alueen ulkopuolelle. Lisäksi sovelluksen kautta on pääsy Nissan help & support -palveluun mahdollisten ongelmatilanteiden varalta.

Iso limupullo ja laajemmat varat

Nissan lupaa uutuuden tarjoavan hyvät tilat aiempaakin suuremmille matkaajille ja samalla konttiin saa lisää tavaraa. Kuljettajan olojen pitäisi soveltua hyvin ainakin 145cm - 192cm mittaiselle ihmiselle. Sekä istuimen että ratin säätövarat ovat aiempaa suuremmat.

Molemmille edessä matkaaville on saatavilla hierovat istuimet, jonka hierontatoiminnossa on kolme eri asetusta. Ovitaskuihin mahtuu jatkossa 1,5-litran pullo aikaisemman 0,5-litran pullon sijaan.

Kerrottakoon kuljettajan kannalta myös että lämmitettävien istuimien painikkeet sijaitsevat fiksummin ilmastoinnin hallintapaneelissa ja myös sähköisen käsijarrun kytkimen sijoitukseen on kiinnitetty huomiota. Keskikonsolin suunnittelussa on huomioitu myös asiakkaiden vaatima, ja tulevasta Nissanista edelleen vaihtoehtona löytyvä, manuaalivaihteisto sen vaihteenvalitsimen sijoittelun kannalta.

Kaikki matkustajat saavat 15 millimetriä lisää pääntilaa. Takapenkkiläisille on kaivettu 28 millimetriä lisää tilaa polville osin kuljettajan istuinta muotoilemalla ja osin mittoja kasvattamalla. Takana on myös hartioille aiempaa väljempää.

Tavaratilan vetoisuus on 504 litraa  eli 74 litraa edeltäjää enemmän. Myös tavaratilan käytettävyyteen on kiinnitetty huomiota monipuolisen välipohjan osalta, jota on helpompi havainnoida tulevan käyttökokemuksen myötä.

2021 Nissan Qashqai

Mallivuoden 2021 Nissan Qashqai lupaa tarjota enemmän mukavuutta ja lisää tiloja menettämättä kuitenkaan auton kompakteja ulkomittoja. Nissanin tavoitteena on myös huippuluokan viimeistely ja osien istuvuus. Ainakin näemme lisää liitettävyyspalveluita.

Mielenkiintoisella E-Power -voimalinjalla ja perinteisemmällä 1,3-litraisella kevythybridipolttomoottorilla myyntiin tuleva malli on äärimmäisen tärkeä Nissanin Euroopan toimintojen kannalta. Lisätietoja on luvassa jatkossakin pieninä paloina.

Kuvat ja lähde: Nissan

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat