Audi RS Q3 performance

Ajoneuvot Uutinen 4.2.2016

Audi RS Q3 performance – vielä vähän lisää pikkumaasturiin

Tehopäivitys tuo RS Q3:n samalle viivalle RS 3:n kanssa.

Mikäli Audi RS Q3:n ja RS 3:n välinen tehoero on aiheuttanut unettomia öitä, ei enää hätää! Näppärällä RS Q3 performance -mallinimellä kulkeva katumaasturi tasaa tilanteen ja tuo samalla Q3:n pirteimpään versioon vielä hiukan ekstraa.

Merkittävin ero RS Q3:n ja Performancen välillä on teho. Tehokkaampi jäähdytin ja optimoitu bensapumppu antavat 2,5-litraiselle TFSI-moottorille eväät 27 lisähevosvoimaan. Palkittu viisisylinterinen moottori tuottaa päivitysten jälkeen 367 hevosvoimaa (270 kW) ja 465 newtonmetriä vääntöä. Uudet suoritusarvot ovat 4,4 sekuntia nollasta 100 kilometrin tuntinopeuteen (säästäen 0,4 sekuntia RS Q3:een nähden), huippunopeuden noustessa 270 kilometriin tunnissa (aiemmin 250 km/h). Yhdistetty kulutus on 8,6 litraa per 100 kilometriä, eli hiilidioksidipäästöjä kertyy 203 grammaa kilometriä kohti.

Muilta osin RS Q3 performancen uudistukset ovat kosmeettisia. Uutuutena on ”mattatitaaniksi” kutsuttu viimeistely auton metalliosissa keulamaskin kehyksestä aina kattokaiteisiin. Uutena värinä mallistoon saapuu kuvassa esiintyvä Ascari blue -metalliväri. Sisätiloihin saa halutessaan RS performance design -paketin, joka tuo urheiluistuimiin mustasinisen värimaailman. Siniset aksentit jatkuvat myös muualla sisustassa, ja onpa sinistä lankaa ujutettu jopa hiilikuitusomisteiden punokseen.

Virallisesti malli esitellään Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa.

Lähde ja kuva: Audi

 

 

 

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Audi

Kaikki koeajot

Uusimmat