Ford E-Transit Custom

Ajoneuvot Sähköautot Uutinen 10.5.2022

Ford E-Transit Custom – tonniluokan sähköpakusta tulee käyttökelpoinen

Keskikokoisen ja samalla suosituimman Transitin täyssähköversion hankintakynnyksestä on haluttu tehdä matala. Sen mukana Eurooppaan rantautuu myös michiganilaista teknologiaa ja kiinalaista ilmettä.

Tuleva E-Transit Custom paljastettiin maanantaina verkossa pääpiirteissään. Tämä tarkoittaa, että piristävän ilmeen omaava sähkö-Transit etenee tuotantoon Turkin Otosanin tehtaalla vasta reilun vuoden kuluttua, ja monet tärkeät lukuarvot kerrotaan lähempänä ajankohtaa.

Selväksi joka tapauksessa tehtiin, että niin kantavuus kuin perävaunumassakin ovat nykyisten tonniluokan polttomoottorimallien standardien tasolla, ja toimintamatkaa riittää arviolta 380 kilometrin verran. Akun voi ladata tasavirralla pikalaturilla.

Ford E-Transit Custom

Uusi ilme Shanghaista inspiroituneena…

E-Transit Customissa on kyse ennen muuta työkalusta, ja vaikka suuret linjat eivät käytännönkään syistä paljoa poikkea nykypolvesta, on etenkin keulaan saatu mielenkiintoista, jopa futuristista ilmettä.

Ford E-Transit Custom

Maailmanlaajuisena autonvalmistajana Fordilla on toimintoja – myös suunnittelutoimistoja – eri maailmankolkissa. Kiinan päästä uutisoitiin tammikuussa Shanghaissa suunnitellusta täysin uudesta Mondeosta, joka ei tule näkemään Eurooppaa eikä Amerikkaa, mutta ilmeisesti Lähi-idän Tauruksen perinteikkäällä nimellä. Joka tapauksessa uusi Mondeo antoi ensimmäisenä kasvot Fordin uudelle ilmeelle Aasiassa, ja kuten E-Transit Custom osoittaa, ainakin osittain muuallakin.

E-Transit Customiinkin istutettu keulailme luottaa laajasti led-tekniikkaan sekä näyttävään maskikuosiin. Transitin tapauksessa Mondeossa nähtävä koko perän levyinen takavaloumpio ei käytännön syistä toteudu, mutta keulassa toki valoa tarjotaan koko leveydeltä.

Ford E-Transit Custom

… ja varsin hyödyllistä tekniikkaa Detroitista

Toinen hiljattain esitelty, mutta näillä tiedoin Euroopan ulkopuolelle jäävä Ford-uutuus on sähköinen versio USA:n myydyimmästä automallista, F-150 Lightning. Sähköavolava on toiminnoiltaan kuin sveitsiläinen linkkari. Yksi sen kaikkein hyödyllisimmistä ominaisuuksista on ProPower Onboard, eli yksinkertaisesti virran ulosotto. Näin auton akusta saa sähköt vaikka mihin tarpeelliseen, Transitin tapauksessa esimerkiksi työkaluihin tai -valoihin. Tähän mennessä jo muutaman muunkin valmistajan lanseeraama toiminto tulee siis lisävarusteena myös E-Transit Customiin.

Ford E-Transit Custom

Kokonaan sähköautoille tarkoitetulle pohjarakenteelle tehty tonniluokan Transit esitellään tarkemmin syyskuussa. Noin vuoden kuluttua siitä E-Transit Customeita pitäisi saada jo kaupasta. Edellämainittu F-150 Lightning on saanut ainakin alkuvaiheessa erinomaisen vastaanoton amerikkalaiselta yleisöltään. Tulevaisuus näyttää, kuinka eurooppalainen Transit-mies ottaa aikanaan oman sähkömallinsa vastaan.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ford

Kaikki koeajot

Uusimmat