Ken Block Audi RS E-Tron moottoriurheilu sähköauto

Ajoneuvot Moottoriurheilu Sähköautot 24.9.2021

Jäähyväiset Fordeille: ralliakrobaatti Ken Block siirtyy Audin leiriin

Driftitaiteilija ja ralliakrobaatti Ken Block on vuosikaudet kerännyt mainetta erityisesti näyttävillä Gymkhana-rallivideoillaan. Nyt yhdysvaltalainen showmies on kuitenkin siirtynyt Fordin sinisistä Audin valkopunaisiin.

Rallia ja rallicrossia ajava yhdysvaltalainen Ken Block ponnisti maailmanmaineeseen 2005 alkaen varsinkin ällistyttävän hiotuilla Gymkhana-näytösvideoilla. Nyt 53-vuotias showmies on vaihtanut pitkän yhteistyönsä Fordin kanssa Audin väreihin. Saksalaismerkin ja Blockin yhteistyön tarkoitus on kehittää Audin sähköistä moottoriurheilua ja liikkuvuutta.

Aiemmin Ken Block liitettiin 11 vuoden ajan Fordiin, amerikkalaisten lyötyä hynttyyt yhteen 2010. Block kuitenkin kertoi 2021 tammikuussa, että pitkä liitto oli tullut tiensä päähän ja että hän oli nyt ”vapaa agentti”. Yhteistyö näkyi lukuisten erikoisautojen lisäksi driftausspektaakkeli Gymkhana 3:sta Gymkhana 10:een ja Amazon Primen The Gymkhana Files -sarjassa.

Blockille Audi-yhteistyö on osa pitkäaikaista unelmaa, sillä miehen ralliunelmat käynnistyivät teinivuosina Quattro S1:n Pikes Peak -vedosta. Ensimmäisellä tehdaskäynnillä Block pääsikin kokeilemaan Audi Sport Quattro S1:tä, Audi V8 Quattro DTM:ää sekä futuristista Audi E-tron Vision Gran Turismoa. Katuautomallistosta Block vaikuttui erityisesti RS E-tron GT:stä.

Ken Block Audi RS E-Tron moottoriurheilu sähköauto

– Sähköinen liikkuvuus on tulavaisuutta. Näen sähköauton loikkana eteenpäin meille yhteiskuntana, kun yritämme luoda jotain, joka ei vain vähennä päästöjä ja tee planeetasta parempaa paikkaa. Sen lisäksi kyse on suorituskyvystä. Rakastan kaikkea, joka saa minut liikkumaan kovempaa. Sähköautot pystyvät siihen. Ja mitä ääniin tulee, minulla on lapsia, jotka eivät välitä siitä. Heidän ajatuksissaan sähköautojen ääni on ihan yhtä cool kuin polttomoottorin ääni, Block summaa.

– Joka päivä yritämme puskea rajoja luodaksemme liikkumisen tulevaisuutta. Meidän tavoitteenamme on lumota asiakkaitamme edistyksellisellä muotoilulla, innovatiivisella teknologialla ja laajalla digitaalisella ekosysteemillä. Olen riemuissani, että saimme houkuteltua Ken Blockin ja hänen tiiminsä mukaan Audille, kommentoi Audin teknisestä kehitystyöstä vastaava johtokunnan jäsen Oliver Hoffmann.

Ken Block Audi RS E-Tron moottoriurheilu sähköauto

– Ken Block jakaa rakkautemme suorituskykyä kohtaan. Hänellä on kyky inspiroida ihmisiä. Hänen progressiivisella ajattelullaan hän saattaa meitä sähköistyvään tulevaisuuteen. Tervetuloa, kiteytti Audin brändiä johtava Henrik Wenders.

– Audilla moottoriurheilu on se, joka johtaa tuleviin teknologioihin. Sähköistyminen on vallankumouksellista, aivan kuten Quattro-neliveto oli aikoinaan. Ken Blockin kanssa meillä on tulossa jännittäviä asioita, jotka sopivat täydellisesti strategiaamme, sanaili puolestaan Audi Sportia johtava Julius Seebach.

Ken Block Audi RS E-Tron Dakar Marokko

Audi ja Ken Block eivät kertoneet tulevista projekteista sen tarkemmin, mutta luvassa lienee vauhtia, näyttävyyttä, sähköä ja moottoriurheilua ratojen ulkopuolella. Aivan täysin sattumalta Audi mainitsi seuraavassa tiedotteessa testaavansa Dakaariin suunnattua sähköistä RS Q E-tronia, joka esiintyy taustalla myös Blockin vierailukuvissa.

Lähde ja kuvat: Audi

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Audi

Kaikki koeajot

Uusimmat