Jaguar XF Sportbrake

Ajoneuvot Uutinen 4.10.2016

Jaguar XF farkuksi jälleen ensi vuonna

Jaguar XF Sportbrake on palaamassa mallistoon lievän epävarmuuden jälkeen.

Jaguarin kilpailija Mercedeksen E-sarjalle ja BMW:n 5-sarjalle, XF, saa mallistoonsa jälleen Sportbrake-nimisen farmariversion ensi vuoden puolella. Sportbrake nähtiin XF:n yhteydessä kuvassa esiintyvän ensimmäisen sukupolven aikana, mutta nyt Jaguar on maininnut, että myös viime vuonna esitelty toisen sukupolven XF saa mallistoonsa pidemmän elämäntapaversion.

Uutinen on huojentava, sillä valmistaja ja pääsuunnittelija Ian Callum ovat lähettäneet osittain ristiriitaisia ja osittain väärintulkittuja viestejä siitä, jatkaako perinteikäs brittivalmistaja farmareiden kehittämistä, vai keskittääkö se voimavaransa F-Pacen tyylisten katumaastureiden suuntaan.

Samalla valmistaja kertoi, että uusi XF Sportbrake tulee samaan voimalinjavaihtoehdoksi myös dieselin ja nelivedon yhdistelmän, ensimmäisen sukupolven uskoessa ainoastaan bensiinimoottorin ja nelivedon liittoon.

Konsulttiyhtiö JATO Dynamicsin mukaan Euroopassa isojen premium-autojen segmentissä jopa puolet myynnistä koostuu farmariversioista. Jaguar XF Sportbraken kilpailijoita segmentissä ovat muun muassa Mercedeksen E-sarjan farmari, BMW:n 5-sarjan Touring, Volvo V90 ja Audi A6 Avant. Esimerkiksi Mercedes arvioi Automotive Newsille antamassaan lausunnossa, että yhtiön kotimarkkinoilla Saksassa E-sarjan farmari myynee jopa hiukan porrasperää enemmän.

Lähde: Automotive News Kuva: Jaguar

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Jaguar

Kaikki koeajot

Uusimmat