Porsche 911 GT3 RS

Ajoneuvot Autonäyttely Uutinen 18.11.2016

Katsauksessa Auto 2016 -näyttelyn kymmenen nopeinta autoa

Moottori katsasti Auto 2016 -näyttelyn nopeimmat autot.

Keltainen väri tempaa huomion. Klassisia linjoja rikkovat ilmanottoaukot, perää hallitsee järjettömän kokoinen takasiipi. Nelilitrainen bokserikutonen tuottaa 500 hevosvoimaa, ja hintalapussa komeilee 480 643 euroa. Porsche 911 GT3 RS on äärimmilleen muokattu versio huikeasta 911 GT3 -mallista.

Mercedes-AMG GT S

Keltaiseen ääri-Porscheen verrattuna Mercedes-AMG GT S tuntuu jopa säyseältä. Hiirulaisesta ei ole kyse, pitkä konepeitto kätkee myöskin nelilitraisen moottorin, tällä kertaa tosin V8:na ja kahdella ahtimella ruuditettuna. Huipputeho 510 hevosvoimaa.

Nissan GT-R

Nissan GT-R on varsinainen piikki urheiluautovalmistajien lihaan. Vuosimalli 2017 on saanut kohennusta ulkokuoreen ja aiempaa laadukkaamman sisustan. Suorituskyky ei siitä ole pehmentynyt: satanen saapuu alle kolmessa sekunnissa, kiitos 562 hevosvoimaisen tuplaturbo-V6:n. Katso tästä vuosimallin 2015 GT-R Track Editionin ratatesti.

Jaguar F-Type SVR

Panokset kovenevat Jaguar F-Type SVR:ssä: viisi litraa, remmiahdin ja 575 hevosvoimaa. Moottorin koeajossa autolle kellotettiin 3,2 sekunnin kiihtyvyys nollasta sataseen!

Audi RS 6 Avant Performance

Edes Jaguar ei pysty pistämään kampoihin hopeiselle farmari-Audille. RS 6 Avant Performance liikkuu peräti 605 hevosvoimaiseksi kiusatun nelilitraisen tuplaturbo-V8:n turvin. Farmarikorin painosta huolimatta satanen saapuu 3,7 sekunnissa ja kiihtyvyys loppuu vasta 305 km/h kohdalla.

Porsche Carrera GT

Lisätehojen löytämiseksi täytyy siirtyä käytettyjen osastolle. Truckmasters on tuonut paikalle komean kokoelman kaksituhattaluvun helmiä. Yksi vuosituhannen upeimmista autoista, Porsche Carrera GT, liikkuu 612 hevosvoimaisen 5,7-litraisen kymmensylinterisen jalokiven turvin.

Mercedes-Benz SLR McLaren

Porschen vieressä on kokoelma modernin aikakauden lokinsiipiä: Mercees-Benz SLS AMG luottaa 571 hevosvoimaiseen 6,2-litraiseen V8:iin, kun vanhemmasta SLR McLarenista löytyy peräti 626 hevosvoimainen 5,4-litrainen remmiahdettu kasi. Joukosta nousee aivan omille lukemilleen vain Ferrari F12: 6,2-litrainen V12-moottori tuottaa 740 hevosvoimaa huimalla pyörintänopeudella 8 250 kierrosta minuutissa!

BMW i3

Ehkä futuristisimman urheiluelämyksen tarjoaa BMW:n urheiluhybridi i8. Sähkömoottorien ja kolmesylinterisen turbomoottorin turvin se ei pärjää Ferrarille suorituskyvyssä, mutta se ei i8:n vetovoimaa heikennä.

Lotus Evora

Lotus Evora edustaa yhtä näyttelyn perinteisintä urheiluautoa. Kevyt kori, voimakas V6-moottori ja fantastinen alusta takaavat takuuhymyn.

Ford Mustang

Bonuksena on syytä mainita Fordin Mustang ja Focus RS. Ensimmäinen tarjoaa hienosti modernisoidun näkemyksen perinteisestä muskeliautosta, jälkimmäinen taas tarjoaa huimasti suorituskykyä kohtuurahalla.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat