Käyttötesti käytetyllä Golf

Ajoneuvot Käytetyt autot Käyttötesti käytetyllä Volkswagen Golf 12.1.2021

Käyttötesti käytetyllä: puuttuvat tarvikkeet voivat tuoda autoon lisähintaa – näin olemme Golfia varustelleet

Lasketko autoa ostaessasi lisäarvoa mukana tuleville varusteille, kuten sisätilan lämmittimille tai juuri uusitulle akulle? Joskus se kannattaa.

Ostohinnaltaan edullinen auto ei ole aina välttämättä se edullisin vaihtoehto. Lähestyvien huoltojen ja mahdollisten remonttien lisäksi myös normaalit auton käyttöön liittyvät varusteet nostavat hintaa varsin nopeasti.

Uutta signaalia radiotaajuuksille

Moottorin käytetty Volkswagen Golf toimii yhä mainiosti, suurempia yksittäisiä rahasummia on mennyt polttoaineen lisäksi vain öljynvaihdon tarvikkeisiin, sekä uusiin talvirenkaisiin.

Nykymittapuulla köykäisesti varustellussa Golfissa rupesi ärsyttämään nopeasti se, ettei autossa ollut mahdollisuutta yhdistää ulkoista äänilähdettä auton audiojärjestelmään – viihdejärjestelmässä ei siis ollut AUX-, USB- tai bluetooth -yhteensopivuutta.

Omien soittolistojen tai podcastien kuuntelemiseen tottuneelle radion tarjonta voi alkaa tökkimään nopeasti. Kesken erään pidemmän ajomatkan päädyimmekin ostamaan huoltoasemalta autoon Bluetooth–FM -lähettimen. Rahaa laitteeseen paloi 29,95 euroa, jolla olisi voinut toki ostaa myös useamman CD-levyn tarjouslaarista. Jo auton ostoreissulla allekirjoittaneen mukaan oli lähellä tarttua muutaman euron hintainen Jaakko Tepon kokoelma-albumi, mutta työporukan sosiaalisesta paineesta johtuen näin paremmaksi jättää sen kauppaan.

Käyttötesti käytetyllä

Lähettimeen voi yhdistää esimerkiksi matkapuhelimen Bluetoothin välityksellä, ja lähetin toistaa puhelimesta soitettua ääntä valitulla radiotaajuudella. Tähän saakka laite on toiminut yllättävän hyvin, sillä joitain vuosia sitten lähettimet olivat usein herkkiä päällekkäisille radiokanaville ja taajuuksia sai olla säätämässä vähän väliä. Lisäksi laite toimii matkalaturina ja se on varustettu kahdella USB-lähdöllä.

Jos laite todetaan jossain vaiheessa turhan hankalakäyttöiseksi, on vaihtoehtoinen ratkaisu jo mietitty. Golfiin on saanut lisävarusteena AUX-liitännän, ja onneksi radioon voi asentaa sellaisen myös jälkeenpäin. Valmis johtosarja liitäntöineen kustantaisi paikasta riippuen noin 10–20 euroa.

Talvi vaatii veronsa

Myös Suomen neljä vuodenaikaa – tai lähinnä yksi niistä – tarkoittaa muutaman perusvarusteen hankintaa. Golfia ei ole varustettu polttoainekäyttöisellä lisälämmittimellä, mutta onneksi lohkolämmitin löytyy. Auton mukana ei tosin tullut lämmittimen johtoa, saati sitten sisätilanlämmitintä, joten sellaiset täytyi hankkia.

 

Molemmat tarvikkeet löytyivät onneksi ylimääräisinä Moottorin työntekijöiltä lainaksi, joten niistä ei kertynyt lisäkustannuksia. Normaalitilanteessa uudesta lämmittimen johdosta olisi kuitenkin saanut pulittaa kymmenestä kolmeenkymmeneen euroa, riippuen johdon pituudesta ja valmistajasta.

Sisätilanlämmittimien hintahaitari olisi ollut laajempi. Edullisimpia lämmittimiä saa Suomestakin jo reilun kymmenen euron hintaan, mutta nimekkäämpien valmistajien tuotteet olisivat voineet kustantaa saman tehoisena viitisenkymmentä euroa – tehokkaimpien mallien hintojen noustessa yli sataan euroon.

Talveen liittyen täytyi tehdä myös yksi edullinen, mutta sitäkin tärkeämpi hankinta: lumiharja. Lumiharjojen ominaisuuksia on käsitelty autonhoito-juttusarjassamme, mutta koska Golfin maalipinta ei ole sieltä parhaimmasta päästä, ei harjasten pehmeyden kanssa tarvinnut hifistellä. Otimme siis tässäkin käyttöön henkilökohtaiset varastot, joista vanhoja ja kovettuneita lumiharjoja löytyi valittavaksi asti. Valintamme kohdistuikin luultavasti ainoaan harjaan joka on valmistettu 2010-luvulla tai sen jälkeen.

Mainittakoon, että erään työntekijän tallista löytynyt lisävalokin löysi tiensä Golfin keulalle mukavoittamaan pimeässä matkustamista. Jos tätä ei olisi ollut ylimääräisenä, emme olisi luultavasti hankkineet sitä, sillä Golfin omatkin valot valaisevat kohtalaisen hyvin.

Pienistä määristä voi tulla suuri summa

Olemme siis maksaneet erillisistä varusteista tähän saakka 38,95 euroa – eli olemme päässeet halvalla. Jos olisimme joutuneet kustantamaan itse lämmitysroikan ja lämmittimen, olisi summa vähintään 20 euroa, mutta todennäköisemmin yli 50 euroa enemmän – muttei vieläkään juuri mitään. Jos Golfiin olisi tehty öljynvaihto juuri ennen auton ostamista, olisi rahaa säästynyt taas viitisenkymmentä euroa lisää.

Auton kesärenkaat näyttävät kuitenkin olevan loppuun ajetut, joten talvirengaskelien päätyttyä joudumme uusimaan ne, eli rahaa palanee joitain satoja euroja. Autokaupoilla siis kannattaa todella ottaa huomioon, mitä kauppahintaan kuuluu. Pienistä lisäkustannuksista voi kertyä joskus yllättävän iso summa.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat