Audi A6 Allroad

Ajoneuvot Koeajo 2.1.2022

Koeajo: Audi A6 Allroad ei tarvitse kahta lisäpyttyä

Korotettu farmari Audi A6 Allroad tarjoaa nelisylinterisenäkin toimivan kokonaisuuden. Pientä nipottamista löytyy monista yllättävistä paikoista. Hyvää: laatuvaikutelma. Huonoa: useammat pienet yksityiskohdat.

Vuonna 2018 markkinoille esitelty C8-sukupolvi sai seuraavana vuonna mallivalikoimaansa jo jonkinlaiseksi käsitteeksi muodostuneen vaihtoehdon nimeltään Audi A6 Allroad. Kyseessä on niin sanottu korotetun maavaran farmarimalli ja se taas on autoluokka, joka kannattaisi muistaa kaiken katumaasturivillityksen keskellä.

Koeajoon napattu Audi A6 Allroad quattro 40 TDI MHEV Quattro S tronic tarkoittaa luopumista Audin suurimman farmarin metsätiemallien kuuden sylinterin perinteistä. Tämä saattaa olla ostajan ilo, sillä nelipyttyinen allroad on kuusisylinterisiä sisariaan reilusti yli 10 000 euroa halvempi.

Audi A6 Allroad

Nelisylinterisen mallin 400 newtonmetrin vääntö riittää hienosti Suomen olosuhteissa. Voimanlähteen eristykseen on panostettu, eikä kuljettajalle pääse tulemaan traktori mieleen. Tuo dieselmoottorin ja automaattivaihteiston yhdistelmä tosin jatkaa Audin tämän hetken teemaa inhottavan viivyttelyn suhteen, erityisesti risteystilanteissa valuttamisesta kaasupolkimelle palattaessa.

Korotettu farmari menee mökille katumaasturia pienemmällä kulutuksella. Korotuksen kasvattamasta ilmanvastuksesta huolimatta viitosella alkavat kulutusmittarin lukemat ovat saavutettavissa sopivalla ajotavalla ja -profiililla.

Vakiovarusteinen mukautuva ilmajousitus suodattaa mikrokarheuden hienosti. Suuremmissa heitoissa ilmajousitus on erittäinkin mukava, mutta terävämmissä töyssyissä lievästi jämäkkä jopa koeajoauton ilahduttavan maltillisella vannekoolla.

Audi A6 Allroad

Perusajettavuus on monen muun Audin tapaan kunnossa. Tällä kertaa napinaa löytyy suuntavakavuudesta ja tämän esiin tuomasta eriskummallisesta keskialueesta. Ohjauksen keinotekoinen tuntuma ei tue riittävästi, vaan moottoritiellä joutuu tuulisena päivänä tekemään ylimääräisiä korjausliikkeitä.

Kehityskohteita

Istuma-asento, muu ergonomia ja laatuvaikutelma on kohdallaan myös sisällä. Sisätilat vastaavat muuta farmarikorista Audi A6 Avant -mallistoa. Kehityskohteisiin lukeutuvat säilytystilat puhelimelle, avaimelle ja muulle irtoroinalle ilmastoinnin hallintaan tarkoitetun näytön varastaessa kaiken vaihteenvalitsimen eteen jäävän tilan.

Audi A6 Allroad

Kosketusnäytöistä puheen ollen, tarjolla on haptinen tila pilaamaan koko käyttäjäkokemuksen. Sen saa onneksi kytkettyä pois päältä, joten todellista ongelmaa ei ole.

Tämän lisäksi on vielä mainittava erikoinen ongelma ovien kanssa, jotka eivät halua sulkeutua. Ovet jäävät normaalilla käytöllä, erityisesti lapsilla, hyvin usein raolleen lukon ensimmäiseen loveen. Tähänkin asiaan tottuu ajan kanssa antamalla kahvasta hieman reilummin vauhtia.

Audi A6 Allroad

Lopulta matkaan mahtuu monia moitteita, mutta ne ovat verrattain pieniä. Mitään kovin merkittävää haukuttavaa ei löydy. Toisaalta auton hintaluokkakin vaatii jo varsin vaikuttavaa suorittamista, joten aiomme jatkossakin nipottaa pienestä tässä autoluokassa.

Audi A6 Allroad muodostaa helposti lähestyttävän ja erittäin toimivan, joskin hieman hajuttoman, kokonaisuuden. Niin on toisaalta syytä ollakin, sillä Stuttgartista saapuva tähtimerkkiä kantava All-Terrain on äärimmäisen kyvykäs haastaja.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Audi

Kaikki koeajot

Uusimmat