Suzuki Vstrom

Ajoneuvot Koeajo 2.7.2020

Koeajo: Suzuki DL 1000 XT V-Strom sopii sorateille ja matkailuun

Suzuki DL 1000 XT V-Strom sai enemmän tehoa ja varusteita, mutta kokonaisuus on pysynyt varsin hyvin tasapainossa. Hyvää: tasapainoisuus, hinta, ajo-ominaisuudet kokonaisuutena. Huonoa: mittariston kontrasti, maavara ja joustomatkat.

Uudistuneen Suzuki 1050 V-Stromin rinnalle on tullut XT-versio. Suzuki DL 1000 XT-versioon kuuluu 1 800 euron lisähinnalla muun muassa pinnavanteet, kaarre-ABS-jarrut, mäkilähtöavustin, vakionopeudensäädin ja kuorman määrän huomioiva yhdistelmäjarrujärjestelmä.

Urheilullisempi

Moottorin luonne on muuttunut pykälää urheilullisemmaksi, kun teho- ja vääntöhuiput esiintyvät korkeammilla kierroksilla, ja teholukemakin on kasvanut seitsemällä hevosvoimalla. Silti arkiajossa voi hyödyntää V2-moottorin yhä jäljellä olevaa jykevää alakierrosvääntöä ja pysytellä halutessaan 3 000–4 000 kierroksen lukemilla. Kytkin on kevytkäyttöinen, ja vaihdepolkimen liikerata kevyt sekä lyhyt.

Suzuki Vstrom

Jousitus on lähes katupyörämäinen 160 millimetrin joustovaroineen, mikä yhdessä vaatimattoman maavaran kanssa estää pyörän käytön vaikeammassa maastossa. Soratiellä ja poluilla V-Strom sen sijaan on elementissään. Luistonesto toimii huomaamattoman pehmeästi. Samoin jarrut, joista ABS-järjestelmää ei saa kytkettyä pois toiminnasta.

Valmis matkalle

Käytännössä isot seikkailupyörät hankitaan usein matkapyöriksi, ja siinä Suzukikin on parhaimmillaan. Korkeussäädettävä tuulilasi antaa hyvän suojan ajoviimaa vastaan, joskin korkeussäätövipu on sijoitettu hankalasti lasin etu- ja alapuolelle. Mittaristo tarjoaa riittävästi informaatiota, mutta kontrastissa on parantamisen varaa.

Suzuki Vstrom

Ajoasento on väljä ja hallintalaitteiden käyttö suunniteltu yksinkertaiseksi ilman monimutkaisia valikkojärjestelmiä. Tilaa riittää myös matkustajalle. Takajousituksen esijännityksen pikasäätö on helppo tehdä, jos kyytiin tulee matkustaja tai lisää matkatavaroita.

Pitkän välityksen ansiosta suomalaisilla maantienopeuksilla pääsee helposti 4,5 litran kulutuslukemiin, jolloin tankkausvälit voi venyttää yli 400 kilometrin mittaisiksi. Pitkillä matkoilla mukavuuden viimeistelee sujuvatoiminen vakionopeudensäädin.

Suzuki Vstrom

Uusi V-Strom on ominaisuuksiltaan yksi markkinoiden tasaisimmista pyöristä. Moottori, vaihteisto, jousitus ja jarrut ovat hyvässä balanssissa keskenään. Varustelussa ei ole haettu äärimmäisyyksiä, mutta kaikki tarpeellinen löytyy pitkillekin matkoille, kunhan vakiovarusteiden lisäksi hankkii laukkuvarustuksen, navigointivälineet ja kahvanlämmittimet. Ja mikä parasta, hinta on luokkansa edullisin, ja samalla tasolla kuin kilpailijoiden 100–200 kuutiosenttimetriä pienemmissä seikkailupyörissä.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Suzuki

Kaikki koeajot

Uusimmat