Ajoneuvot Koeajo 30.11.2015

Koeajo: tilava Opel Vivaro Combi

Opel Vivaro Combi – tilat yhdeksälle, ajettavuus yltää silti lähes henkilöautomaiseksi. Hyvää: tilat, suorituskyky, polttoainetalous. Huonoa: ei usb-liitintä ohjaamossa, pitkän akselivälin aiheuttama kankeus

Opel Vivaro Combi:n pidempään versioon sopii 1+8 henkilöä ja 1,8 kuutiota matkatavaroita. Kahdella taaimmalla penkkirivillä matkustaville on tilavat ja hyvin muotoillut istuimet, ja jalkatilaa on ruhtinaallisesti.

Kulku takimmaiselle penkkiriville on helpohkoa, vaikka keskirivin oven puoleisesta istuimesta kääntyy pelkästään selkänoja istuinosan pysyessä paikallaan. Paksu äänieriste tekee lattiasta pehmeän, mikä on mukava matkustajille, mutta tavarankuljetuksessa lattiaan kaipaa jämäkkyyttä. Sivuoven käyttö voisi olla kevyempää.

Opel_Vivaro_Combi_2015_JH_881

Maantiellä rauhallinen

Pysäköintiruutuihin ajettaessa Vivaron 3,5 metrin akseliväli ja 5,4 metrin pituus edellyttävät huolellisuutta. Toisaalta pitkä akseliväli tekee käytöksestä maantiellä rauhallista.

Alle kahden metrin korkuisena Vivaro mahtuu parkkihalleihin. Ulkomittojen arviointi on helppoa kulmikkaan muotoilun ja suurten peilien ja ikkunapintojen ansiosta.

Kuljettajan istuimen muotoilu saa kehuja sekä isolta että pienikokoiselta kuljettajalta. Istuimen laaja korkeussäätö sekä ohjauspyörän korkeus- ja syvyyssäätö auttavat löytämään sopivan ajoasennon.

Varustetaso on kattava ja tarkoituksenmukainen, joskaan ei ylellinen. Ajovakaudenhallintajärjestelmä huomioi kuorman määrän ja varustukseen kuuluvat myös mäkipidätin, kaatumisenesto sekä hätäjarrutehostin.

Opel_Vivaro_Combi_2015_JH_886

Tehoa ja taloudellisuutta

Euro6-moottoreista väkevin (145 hv) on sitkeä jo alle 1 500 kierrokselta ja hyvä kiihtyvyys antaa mielikuvan iskutilavuuttaan selvästi suuremmasta moottorista.

Kahdella turboahtimella on saatu yhdistettyä hyvä alakierrosvääntö ja suuri huipputeho. Myös polttoainetalous on kunnossa, sillä maantiepainotteisen koeajon keskikulutus jää tasan kuuteen litraan.

Napin painalluksella valittava Eco Drive -tila muuttaa ilmastoinnin ja lämmityslaitteen energiankulutusta pienemmäksi sekä säätää kaasupolkimen vastetta. Eco-tilassa moottori tuntuu miellyttävämmältä, sillä turha kulmikkuus ja repivyys ovat poissa.

Vivaro Combien hinnat alkavat 42 637 eurosta.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Opel

Kaikki koeajot

Uusimmat