Audi Q3 Sportback 45 TFSI e / Audi Q3 45 TFSI e

Ajoneuvot Uutinen 6.12.2020

Lisää ladattavaa mallistoon: Audi Q3 45 TFSI e ja sama Sportbackina

Audi Q3 45 TFSI e tarkoittaa kompaktin katumaasturin lataushybridiä ja sama on saatavilla myös kyyristyneenä Sportback-versiona.

Audi Q3 45 TFSI e kasvattaa Ingolstadtin lataushybridivalikoimaa sekä perinteisessä korimuodossa että kovasti kyyristyneessä Sportback-versiossa. Itse Audi Q3 sai uuden painoksen vuoden 2019 puolella ja nyt mallipaletti laajenee jälleen hieman.  Uuden lataushybridin voimalinjan yhteisteho on 245 hevosvoimaa (180 kW) ja WLTP-mittausten mukainen sähköinen toimintamatka on 50 kilometriä.

Audi Q3 45 TFSI e

Audi Q3 45 TFSI e

Tuo voimalinja kasaantuu 150-hevosvoimaisesta (110kW) 1,4-litraisesta nelisylinterisestä turboahdetusta TFSI-moottorista ja 85-kilowattisesta sähkömoottorista. Järjestelmän yhteisteho mainittiinkin jo edellä ja suurin saavutettava vääntölukema on 400 newtonmetriä. Kiihdytyksen paikaltaan 100 kilometrin tuntinopeuteen luvataan kestävän 7,3 sekuntia. Tämä voimalinja on paritettu kuusipykäläiseen S tronic -kaksoiskytkinautomaativaihteistoon, joka välittää voiman etupyörille.

Audi Q3 Sportback 45 TFSI e

Akku on sijoitettu taka-akselin etupuolelle auton pohjaan ja sille on rakennettu myös oma jäähdytyspiiri joka voidaan yhdistää tarvittaessa auton ilmastointiin riittävän jäähdytyksen varmistamiseksi. Akun kapasiteetti on 13 kilowattituntia, joka mahdollistaa WLTP-mittauksessa edellä mainitun 50 kilometrin sähköisen toimintamatkan. Sähköinen ajo on mahdollista 140 kilometrin tuntinopeuteen asti.

Molemmat mallit voidaan ladata kotilatausaseman avulla alle 4 tunnissa täyteen. Audin sovelluksen avulla auto on myös mahdollista esijäähdyttää tai -lämmittää ilmastoinnin avulla etänä.

Audi Q3 45 TFSI e

Tarkempi varustelu tulee selviämään tarkemmin myöhemmin, kun Suomen maahantuoja julkaisee hinnastot. Jäämme siis odottamaan vielä myös viimeksi mainittuja, mutta autoja pitäisi olla tarjolla keväällä 2021.

 

Lähde ja kuvat: Audi

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Audi

Kaikki koeajot

Uusimmat