6.12.2020

Lisää ladattavaa mallistoon: Audi Q3 45 TFSI e ja sama Sportbackina

Audi Q3 45 TFSI e tarkoittaa kompaktin katumaasturin lataushybridiä ja sama on saatavilla myös kyyristyneenä Sportback-versiona.

Audi Q3 45 TFSI e kasvattaa Ingolstadtin lataushybridivalikoimaa sekä perinteisessä korimuodossa että kovasti kyyristyneessä Sportback-versiossa. Itse Audi Q3 sai uuden painoksen vuoden 2019 puolella ja nyt mallipaletti laajenee jälleen hieman.  Uuden lataushybridin voimalinjan yhteisteho on 245 hevosvoimaa (180 kW) ja WLTP-mittausten mukainen sähköinen toimintamatka on 50 kilometriä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Audi Q3 45 TFSI e

Tuo voimalinja kasaantuu 150-hevosvoimaisesta (110kW) 1,4-litraisesta nelisylinterisestä turboahdetusta TFSI-moottorista ja 85-kilowattisesta sähkömoottorista. Järjestelmän yhteisteho mainittiinkin jo edellä ja suurin saavutettava vääntölukema on 400 newtonmetriä. Kiihdytyksen paikaltaan 100 kilometrin tuntinopeuteen luvataan kestävän 7,3 sekuntia. Tämä voimalinja on paritettu kuusipykäläiseen S tronic -kaksoiskytkinautomaativaihteistoon, joka välittää voiman etupyörille.

Akku on sijoitettu taka-akselin etupuolelle auton pohjaan ja sille on rakennettu myös oma jäähdytyspiiri joka voidaan yhdistää tarvittaessa auton ilmastointiin riittävän jäähdytyksen varmistamiseksi. Akun kapasiteetti on 13 kilowattituntia, joka mahdollistaa WLTP-mittauksessa edellä mainitun 50 kilometrin sähköisen toimintamatkan. Sähköinen ajo on mahdollista 140 kilometrin tuntinopeuteen asti.

Molemmat mallit voidaan ladata kotilatausaseman avulla alle 4 tunnissa täyteen. Audin sovelluksen avulla auto on myös mahdollista esijäähdyttää tai -lämmittää ilmastoinnin avulla etänä.

Tarkempi varustelu tulee selviämään tarkemmin myöhemmin, kun Suomen maahantuoja julkaisee hinnastot. Jäämme siis odottamaan vielä myös viimeksi mainittuja, mutta autoja pitäisi olla tarjolla keväällä 2021.

Lähde ja kuvat: Audi

Luetuimmat