Hyundai Tucson

Ajoneuvot Koeajo 30.11.2020

Maistiainen: Hyundai Tucson – ylös ja eteen

Hyundain C-segmentin katumaasturi on uudistunut. Rohkeampi muotoilu varmasti jakaa mielipiteitä, mutta laatuvaikutelman parantuminen on kiistatonta.

Uusi Hyundai Tucson yllättää. Ei edellisessäkään versiossa suoranaista vikaa ollut, mutta rohkeasti muotoiltu uutukainen säväyttää niin edestä, takaa kuin sivultakin katsottuna. Leveästi hymyilevä keula on saanut melkoisen ristikon, vähän kuin kyseessä olisi palanen hämähäkin seittiä. Valoja on silti riittänyt myös maskin ulkopuolelle esimerkiksi pienemmän Konan tapaan.

Hyundai Tucson

Tasan 4,5 metriä pitkä Tucson kätkee sisäänsä yllättävän suuret sisätilat. Merkittävin loikka eteenpäin on tapahtunut etuistuimille huokuvasta laatuvaikutelmasta. Kiiltomustaa muovia oleva keskikonsoli tosin ei ole paras mahdollinen, mutta samaa muovityyliä suosiviin Toyotaan ja Mercedekseen nähden Hyundai osuu merkkien puoliväliin. Mallistossa jo aiemmin nähty uusi tietoviihdejärjestelmä on hyvin jäsennelty ja tarjoaa paljon Bluelink-palvelupaketin kautta.

Hyundai Tucson

Melkein kaikki malliversiot ovat saaneet sähköä voimalinjaansa vähintään 48 voltin kevythybridin muodossa. Mallistosta löytyy myös ns. täyshybridi ja alkuvuodesta 2021 joukkoon liittyy lataushybridi. Bensiinimalleista löytyy aina 1,6-litrainen T-GDI-bensiiniturbo muutamalla eri tehoversiolla. Hyundailla on kuitenkin muistettu myös diesel, joka on sekin tarjolla etu- ja nelivetona. Ei ihme, että merkki uskoo valtaavansa alaa laajan voimalinjavalikoiman ansiosta.

Varusteissa uusimpia hittejä ovat digitaalimittaristo, parannetut kuljettajan avustimet, uusittu tietoviihdejärjestelmä sekä mahdollisuus kaukokäynnistykseen ja parkkipaikkaryömitykseen suoraan avaimen kauko-ohjaimella.

Hyundai Tucson

Uuden Hyundai Tucson -malliston hinnat alkavat 27 990 eurosta, mutta käytännössä volyymimallit asettuvat seuraavan kymppitonnin alueelle. Ensimmäiset autot saapuvat jälleenmyyjille näinä päivinä.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Hyundai

Kaikki koeajot

Uusimmat