Opel Astra Electric sähköauto

Ajoneuvot Koeajo 22.6.2023

Maistiainen: Opel Astra Electric – tavallisempaa liikennevirtaa

Opel Astran sähköversiota on jo odoteltu tovi, mutta nyt palaset ovat kasassa. Farmariversiota joudutaan tosin vartomaan vielä hetki.

Opel Astra Electricin sinisten muotojen alta paljastuu tuttu voimalinjayhdistelmä. 54 kilowattitunnin akku ja 115 kW:n sähkömoottori on nähty jo sangen monessa Stellantiksen kompaktissa sähköautomallissa. Voiko saksalaismerkki tarjota jotain uutta?

Opel Astra Electric sähköauto

Ainakin ensipuraisun perusteella voi. Astra on aiemminkin erottunut sisarmalleistaan olemalla ergonomiassa ja ajettavuudessa omalla suunnallaan, eikä sähköversio tee tähän poikkeuste. Opel itse puhuu autosta termillä ”Autobahnproof”, mikä tarkoittaa keskittymistä esimerkiksi ilmavirrasta aiheutuvien suhinoiden vaimentamiseen. Myös alusta on enemmän kotonaan sileällä moottoritiellä kuin berliiniläisellä mukulakivellä.

Toimintamatkaa sähkö-Astralle kerrotaan 418 kilometriä, mikä on sekin hyvin verrattuna sisarmalleihin. Helteisellä kaupunkilenkillä lukema on helppo uskoa, sillä myös kulutus pysyi kurissa vaihtelevasta ajosta huolimatta. Lämpöpumppu on vakiovaruste.

Opel Astra Electric sähköauto

Myöhemmin Opel Astra Electric saapuu myös Sports Tourer -farmarina sähköfarkkujen harvalukuiseen segmenttiin. Palaamme autoon tarkemmin lähiaikoina koeajon muodossa.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Opel

Kaikki koeajot

Uusimmat