Ajoneuvot Uutinen 25.11.2015

Menestyksekäs Sébastien Loeb ottaa mittaa Dakar-aavikkorallista

Rallikuljettaja Sébastien Loeb on päättänyt ottaa vastaan kovan haasteen, jota kutsutaan myös Dakar-aavikkoralliksi. Kautta aikain menestyksekkäin rallivelho osallistuu tähän ledendaariseen aavikkoraliin ensimmäistä kertaa. Loeb ajaa kilvan Peugeot 2008 DKR -autolla.

Kestävyyttä vaaditaan

– Aloitin autourheilu-urani 18-vuotiaana, jolloin osallistuin ensimmäiseen ralliini. Siitä lähtien olen ollut kiinnostunut autourheilusta sen kaikissa muodoissa, Dakar on aina ollut yksi kiinnostuksen kohteistani, Loeb kuvaa tuntemuksiaan ennen kisaa.

b6d290d71772006d_org

Dakar poikkeaa tyystin niistä kisoista, joihin Loeb on aiemmin osallistunut.

– Ensinnäkin kyse on tosi pitkästä, kahden viikon pituisesta kilpailusta, joka vaatii kestävyyttä, jotta pystyy hallitsemaan auton pitkillä etapeilla.

– Tähän asti olen aina ajanut rallia tarkkojen nuottien pohjalta, kestävyyskisoissa on vain improvisoitava ja löydettävä oikea ajoreitti ilman nuotteja. Tämä on myös ensimmäinen kerta, kun ajan kilpaa dieselmoottorisella autolla.

Kovaakin kovempi kilpatiimi

Peugeotin rallitiimi hiekka-aavikolle on kovaakin kovempi, sillä sihen kuuluu neljän mestaria.

Yhdeksänkertaisen rallin maailmanmestarin Sébastien Loebin lisäksi Peugeotin 2016 Dream Teamiin kuuluvat Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz ja Cyril Despres.

Ryhmän kokenein Dakar-kävijä on rallin 11 kertaa voittanut Stéphane Peterhansel. Kuusi voitoista on tullut autolla, viisi moottoripyörällä.

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Carlos Sainz ylsi Dakarin voittajaksi vuonna 2010. Cyril Despres on voittanut Dakarissa viidesti moottoripyörien yleiskilpailun.

Sainz uskoo Loebiin

Carlos Sainz ei epäile, etteikö hänen entinen kilpakumppaninsa sopeutuisi uuteen ympäristöön.

bfa34ca2f8a301d3_org

– Kestävyyskisat ovat toki Sébastienille uusi haaste, mutta uskon, että hän sopeutuu ongelmitta. Olen jo pannut merkille, että hän oppii harvinaisen nopeasti kaiken mihin ryhtyy!

Sébastien Loebin avuksi lähtee hänen pitkäaikainen kartanlukijansa Daniel Elena, jonka kanssa Loeb on voittanut yhdeksän rallin maailmanmestaruutta ja saavuttanut 78 WRC-rallin voittoa. Dakar on myös Daniel Elenalle aiemmin käymätön elämys.

a83ac841278c704d_org

Dakar-aavikkorali koostuu 14 päiväetapista. Koettelemus alkaa 2. päivä tammikuuta 2016 Argentiinan Buenos Airesista ja päättyy kaksi viikkoa myöhemmin Bolivian Rosarioon.

Teksti: Marko Jokela, kuvat: Peugeot

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Peugeot

Kaikki koeajot

Uusimmat