Ajoneuvot | Uutinen | 28.11.2019

Mittatilauspuvussa metsään – Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic

Katumaasturikin tarvitsee tästedes kuljettajan: Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic.

Jaa artikkeli

Mercedes esitteli lähes samanaikaisesti kaksi uutta versiota suurimmasta GLS-maastoautostaan. Ensin esiteltiin Los Angelesin autonäyttelyssä Mercedes-AMG:n kanssa kehitetty urheilullinen GLS 63. Heti perään Tyynen meren toisella puolen Guangzhoun messuilla estradille tuotiin Mercedes-Maybach GLS 600.

Mercedes ei voinut sivuuttaa uusien luksusmaastoautojen esiinmarssia. Bentley Bentaygalle ja Rolls-Royce Cullinanille oli saatava vaihtoehto. Ensin testattiin yleisön reaktioita G 650 Landauletilla, mutta lopulta valittiin helpompi tie varustelemalla juuri uusiutunut, tosin tavallisempi GLS.

Kromia, puuta ja kuorrutusta

Mercedes-Maybach GLS 600

Yllättävän pienillä muutoksilla GLS on saanut uuden olemuksen. Kaikki lähtee polleammasta Maybachin pystyrivoitetusta maskista. Sitten tietysti muhkeammat puskurit ja helmat. Loppusilaukseksi kaksivärimaalaus, paljon kromikuorrutusta ja 23-tuumaiset pyörät.

Mercedes-Maybach GLS 600

BMW X7 saa maskikisassa erittäin varteenotettavan haastajan.

Sisustuksessa on ollut enemmän puuhaa. Kuljettajan paikka on tuttu tavallisesta GLS:stä, mutta verhoiltuna kauttaaltaan pehmeällä nahalla ja jalopuulistoilla. GLS:n kaksi takapenkkiriviä on korvattu kahdella erillisistuimella, jotka säätyvät TV-tuolimaisesti makuuasentoon ja ovat luonnollisesti sekä viilennetyt että hierovat. Takana on jääkaapin, pöytien ja muun tarpeiston lisäksi oma viihdejärjestelmä.

Mercedes-Maybach GLS 600

GLS 600:n moottorina on nelilitrainen veekasi kahdella turboahtimella. Maybach-versiona siitä on kutiteltu 557 hevosvoimaa ja 730 Nm vääntömomenttia. Näillä eväillä lähes kolmetonninen järkäle pinkoo sataseen 4,9 sekunnissa. Tämän auton ostajaa tuskin kiinnostaa, mutta pienen sähkömoottorin ja kevythybriditekniikan avulla mammutin kulutus pysyy järjellisissä rajoissa 11,7 l/100km ja hiilidioksidipäästö 266 g/km, sen verranhan käytettynä tuotavat kartano-Volvot kuluttavat.

Mercedes-Maybach GLS 600

Hintaa ei uutuudelle ole vielä ilmoitettu, mutta jos sitä tarvitsee kysyä, siihen ei ole varaa, vai miten se meni?

Teksti: Petri Munukka, lähde ja kuvat: Mercedes-Benz

Jaa artikkeli

Keskustelu