MP19

Ajoneuvot Moottoripyörät 31.1.2023

MP23-messut: Onko tässä kauden 2023 suosikkipyörät?

Nousevatko tämän kauden uutuudet myyntitilastojen kärkeen, vai pitävätkö vanhat suosikit pintansa?

Moottoripyörämessuilla ja uutuusmallien esittelyissä valokeilaan nousevat usein kaikkein tehokkaimmat, nopeimmat ja kalleimmat mallit. Myyntitilastoissa kärkipaikoille kipuavat sen sijaan paljon ”järkevämmät” menopelit.

Millä tämän kauden uutuuksilla on eväitä nousta myyntimäärissä kymmenen kärkeen, ja mitkä vanhat tutut tulevat säilyttämään paikkansa myydyimpien mallien listalla?

Myydyimpien listalla tuttuja nimiä

Tutuista malleista paikkansa myydyimpien listalla säilyttänee ainakin Yamaha Ténéré 700, jonka edullinen hinta suhteessa monipuolisiin ominaisuuksiin on pitänyt sen myyntitilaston kärjessä aina ensiesittelystä lähtien.

Vieläkin pidempään myydyimpien listalla on keikkunut BMW:n iso seikkailupyörä R 1250 GS ja sen isotankkinen Adventure-versio, jotka soveltuvat yhtä hyvin soratieajoon kuin puhtaasti matkailuun kestopäällysteellä.

Kawasakin nelisylinterinen Z 900 ja Yamahan kaksisylinterinen MT-07 ovat monena vuonna kisanneet myydyimmän nakupyörän tittelistä, eikä ole yhtään syytä joka puhuisi niiden suosion hiipumisen puolesta.

Listalle on nostettava vielä yksi malli, Honda Monkey 125. Sen suosiosta odotettiin hetken huumaa, mutta Monkey on jo viiden kauden ajan pysytellyt Hondan myydyimpänä mallina, joten miksei myös tänä vuonna.

Kuumimpia uutuuksia

Uutuuskatraassa on runsaasti malleja, joilla on eväitä nousta uhkaamaan edellä mainittujen mallien sijoituksia myyntitilastoissa.

Honda CB750 Hornet

Honda Transalp

Honda esitteli tälle kaudelle täysin uuden XL750 Transalp -seikkailupyörän, joka kooltaan, teholtaan ja varusteiltaan on sopiva kompromissi monipuoliseen käyttöön. Samaan tekniikkaan perustuva CB750 Hornet haastaa hinnallaan, mutta tarjoaa silti hauskuutta ja ominaisuuksia katumotoristille aivan riittävästi.

Suzuki VStorm 800DE

KTM 790 Adventure

Suzukin 800-kuutioinen V-Strom 800DE -seikkailupyörä omaa kaikki edellytykset suuriin myyntimääriin, ja se haastaa samalla Hondan Transalpin ominaisuuksillaan ja hinnallaan. Samaan kategoriaan kuuluu myös KTM:n paluumuuttaja 790 Adventure, joka pienen tauon jälkeen palaa mallistoon uudistuneena ja varusteluun nähden edullisena.

Vespa GTS300 Super

Vespan GTS 300 -skootteri uudistui tälle kaudelle, ja sen voi ennustaa antavan kestosuosikille pienen lisäbuustin myyntiin, jolloin se hätyyttelisi kymmenen myydyimmän mallin listaa.

Stark Varg

Mustana hevosena listalle nousee ensimmäistä kertaa sähkömoottoripyörä, joskin tällä kertaa ei-rekisteröitävä malli. Stark Varg on täysin uusi merkki, jonka sähköisen motocross-mallin tuotanto on alkamassa vuoden ensimmäisellä kvartaalilla. Sähköcrossi tarjoaa aivan uudenlaisen mahdollisuuden harrastaa sielläkin, missä melurajat estävät polttomoottorikäyttöisten pyörien käytön.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat