Stark Varg

Ajoneuvot Moottoripyörät Uutinen 11.6.2022

Uusi moottoripyörämerkki Suomeen: Stark Varg

Sähkökäyttöinen Stark Varg -motocrosspyörä on jo esitelty lehdistölle ja pyörien tuotanto saadaan käyntiin kesällä 2023. Uutta merkkiä aletaan myös tuoda Suomeen.

Stark Varg on puhtaalta pöydältä suunniteltu täyssähköinen motocross-pyörä. Stark Varg -pyörällä on vain yksi päämäärä, olla nopeampi ja suorituskykyisempi kuin yksikään polttomoottorilla varustettu kilpailijansa. Valmistajan mukaan täyssähköinen motocross-pyörä on helpompi ajaa, se vaatii vähemmän huoltoa ja sillä voi tietenkin ajaa meluttomasti naapureita häiritsemättä.

Stark Varg

Teho muokattavissa

Vaikka Stark Varg tarjoaakin huipputehoa noin 30 % enemmän kuin tyypillinen 450-kuutioinen nelitahti-moottorinen motocross-pyörä, jopa 80 hevosvoimaa, on Stark Varg silti helposti muokattavissa kuljettajan taitotason ja ajotyylin mukaan mille tahansa radalle. Pyörän tehokäyrä, moottorijarrutus, sutimisen esto ja virtuaalinen vauhtipyörä on säädettävissä helposti kuljettajan toiveiden mukaan. Pyörän käyttäytyminen voidaankin määrittää miksi vain piikkisen kaksitahdin ja 450-kuutioisen nelitahdin välille.

Vargissa käytettävän akkujärjestelmän energiatiheys on markkinoiden suurin. 6 kWh akuston paino on alle 32 kg, sisältäen täydellisen kotelon, akunhallintajärjestelmän sekä muut sisäiset komponentit. Toimintasäde vastaa 450-kuutioista motocross-pyörää täydellä tankilla. Varg selviää helposti MXGP-tahtiin ajettavasta kilpailusta tai jopa kuudesta tunnista rentoa polkuajoa. Akku latautuu täyteen 1-2 tunnissa laturista ja pistorasiasta riippuen.

Täysin ajovalmiina 110-kiloinen Stark Varg on kevyt. Sähkömoottorin pyörivät massat ovat murto-osan polttomoottorin vastaavista, mikä tekee ajamisesta kevyempää. Kantavana rakenteena toimivan moottorin ansiosta runko on jopa 50 prosenttia kilpailijoita kevyempi. Yhteistyössä Kayaban ja Technical Touchin kanssa kehitetty jousitus tarjoaa 310 mm joustomatkan sekä etu- että takahaarukan osalta.

Stark Varg

Ennakkomyynti Suomessa käyntiin

TK-Biketeam Oy on sopinut jälleenmyyjäsopimuksen Stark Varg motocross-pyörien myynnistä Biketeamin liikkeissä Vantaalla, Pirkkalassa ja Raisiossa. Käänteentekevien, sähkökäyttöisten Stark Varg -pyörien ennakkomyynti alkaa välittömästi ja asiakastoimitukset käynnistyvät kesällä 2023.

Tuotannosta Suomeen varattujen, kesän 2023 toimitusten pyörät ovat ennakkovarattavissa 100 € varausmaksulla Biketeamin liikkeistä (Loppusuoritus tai asiakkaalle räätälöidyn rahoituksen käynnistys toimituksen yhteydessä). Stark VARG hinnat alkaen 12900 € + toimituskulut 100 € (60 hv versio) tai
13900 € + toimituskulut 100 € (80 hv ALPHA-versio).

Stark Varg

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat