Ajoneuvot | Uutinen | 11.11.2019

Muuttuuko Tommi Mäkisen tallin mestaruushaave tuhkaksi jo ennen viimeistä kisaa? Australian metsäpalot uhkaavat MM-rallia

Australian Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa on julistettu hätätila hurjien maastopalojen vuoksi. Tulipalot uhkaavat myös kauden viimeistä rallin MM-sarjan osakilpailua, ja sen myötä myös Toyotan mahdollisuuksia merkkimestaruuteen.

Jaa artikkeli

Vuonna 1998 tuli oli Tommi Mäkisen puolella, joka voitti kolmannen rallin maailmanmestaruutensa espanjalaisen Carlos Sainzin Toyota Corollan sytyttyä tuleen. Nyt Australian itärannikolla riehuvat maastopalot uhkaavat Mäkisen luotsaaman Toyotan MM-tallin viimeisiä mahdollisuuksia kuluvan kauden merkkimestaruuteen.

Itärannikolla Coffs Harbourin ympäristössä ajettava rallin MM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu on tulipalojen myötä uhattuna, kuolonuhrien välttämiseksi ralli ollaan valmiita jopa perumaan, uutisoi Ilta-Sanomat.

Mikäli palot leviävät entisestään on todennäköistä, että osakilpailu ajetaan lyhennettynä versiona, tai jopa perutaan kokonaan. Tämä tarkoittaisi huonoja uutisia Toyotan WRC-tallille, joka on tällä hetkellä valmistajien sarjassa 18 pistettä ykköspaikkaa pitävää Hyundaita jäljessä.

Jos alkuperäisestä reitistä ajettaisiin alle 75 prosenttia, mutta kuitenkin yli puolet, jaossa olevien pisteiden määrä puolitettaisiin. Tämän myötä enimmillään merkkipisteitä voisi saada kaksoisvoitolla 21,5, jolloin Toyotan täydellisen suorituksen lisäksi Hyundain täytyisi flopata täysin japanilaisvalmistajan merkkimestaruuden saavuttamiseksi.

Reitin lyhentyessä alle puoleen alkuperäisestä, mutta pysyessä kuitenkin yli neljäsosassa, pisteitä jaettaisiin vain kolmasosa normaalista. Tässä tapauksessa Hyundai veisi valmistajien mestaruustittelin tuloksista riippumatta. Poikkeustapauksissa Kansainvälinen autoliitto FIA voi jakaa vähennetyt pistemäärät myös jollain muulla tavalla.

WRC tiedotti tulipalojen vaikuttavan ainakin kuljettajien pääsyyn tutustumaan reittiin ennen rallin alkua. Poikkeuksellisesti kuljettajat pääsevät tutkimaan tiestöä ainoastaan keskiviikkona klo 08–17 paikallista aikaa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan tämä olisi tapahtunut tiistain ja keskiviikon aikana.

Jaa artikkeli

Keskustelu