Ajoneuvot | Uutinen | 22.8.2018

N niin kuin sähköinen: onko Hyundain seuraavissa sporteissa Ioniq?

Hyundain mainiosti aloittanut N-osasto saattaa pian kiristää ruuvia tutun sähkö-Ioniqin kanssa.

Jaa artikkeli

Hyundain ryminällä muodostettu N-osasto on tehnyt huomattavan kovaa jälkeä lyhyessä ajassa. N-kirjaimella piristetty i30 näyttää sekä kilpailijoille että muulle i30-mallistolle, että Hyundaista todellakin on moneksi. Yhdysvalloissa nähtiin erikoisten ovien Veloster N ja nyt mallistoa ollaan vieläpä laajentamassa i30 Fastbackin suuntaan. Erinomaista.

Hyundain ja Kian suorituskykyisten automallien kehitystä johtava Albert Biermann kommentoi, että sähkö on tulossa myös N-mallistoon.
– Kun ajattelen N:n autoja 2021 jälkeen, luulen ettemme voi välttyä sähköistämiseltä. Meille tulee sähköauto ennemmin tai myöhemmin, kyse on vain ajoituksesta, Biermann kertoi Automotive Newsille.

Neljänneksi N-malliksi on arveltu katumaasturia, jolloin kyseessä voisi olla 247 hevosvoiman Kona N tai isompi 271 hevosvoiman Tucson N. Mahdollinen sähkömalli olisi näiden jälkeen yllättävä viides, eikä odottaa tarvitse välttämättä kauaakaan.

Hyundain seuraavissa sporteissa Ioniq

– Parin, kolmen kuukauden päästä meillä on auto, jonka todennäköisesti voimme esitellä hallituksen varapuheenjohtaja Chungille ja muulle ylimmälle johdolle. Tunnelmasta ja tilanteesta riippuen saatamme saada spontaanin ”Ok, antaa mennä”, Biermann kertoi.

Biermann vihjailee, että sähköisellä N-mallilla olisi isompi akku, isompi moottori ja parempi sähkövoimalinja. Tavallisessa sähkö-Ioniqissa on 120 hevosvoimaa ja 28 kilowattitunnin akku. Mahdollinen sporttimalli siis ylittää nämä lukemat.

Toisin sanoen Ioniq Electric N olisi niin nopea, että Vuosi sähköllä -juttusarjammekin olisi tehty puolessa vuodessa.

Lähde: Autoblog Kuvat: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Keskustelu