Ajoneuvot Uutinen 9.12.2021

Nimi edellä julkisuuteen: Renaultin uusi suosikkiluokan crossover on nimeltään Australis

Australis on crossover, asettuu C-segmenttiin, korvaa ikääntyneen Kadjarin ja on sukua uusimmalle Nissan Qashqaille. Suosikin ainekset ovat jo nyt kasassa.

Auton mallinimivalinnalla on merkityksiä sen menestymisessä markkinoilla, tosin tuskin kukaan ostaa tai jättää ostamatta autoa pelkästään sen mallinimen takia. Oikein valittu nimi ei tuo autolle millään kielialueella negatiivisia assosiaatioita tai tee siitä vitsiä (Mitsubishi Pajero, Lada Kalina…), ja se on kaikilla markkina-alueillaan helppo lausua (Pagani Huayra, Rolls-Royce Wraith …). Kaikkein paras tilanne on, jos nimi jää positiivisella kaiulla elämään (Toyota Supra, Ford Mustang…).

Renaultin nimivalintaa uudelle crossoverilleen perustelee merkin mallinimistrategiajohtaja Sylvia Dos Santos: “AUSTRAL tuo mieleen eteläisen pallonpuoliskon energisyyttä ja lämpöä sekä esittää kutsun seikkailuun, mikä sopii täydellisesti SUV-mallille. Äänteiden harmoninen tasapaino tekee nimestä helpon lausua ympäri maailman.”

Austral on johdettu latinan sanasta australis, joka tarkoittaa eteläistä. Sillä viitataan joissain yhteyksissä myös Ranskan mertentakaisiin alueisiin etelämerellä. Sitä käytetään monessa indoeurooppalaisessa kielessä, ja onhan se suomeksikin helppo lausua.

Renault Austral esitellään ensi keväänä. Ennakkotietona siitä paljastetaan nimen lisäksi koripituus, joka tulee olemaan 4,51 metriä. Näin ollen se on jokusen senttimetrin verran CMF-CD -sisartaan, Nissan Qashqaita pidempi. Austral korvaa mallistossa jo aikaa nähneen Kadjarin.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Renault

Kaikki koeajot

Uusimmat