Ajoneuvot | Autonäyttely | Konsepti | Uutinen | 26.4.2018

Rahalla ei saa makua: Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Tulevia luksusvisioita Kiinasta esittelevä Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury on sanalla sanoen kammottava, mutta onneksi yksityiskohdissa piilee ideaa.

Jaa artikkeli

– Konseptimme yhdistää katumaasturin ja sedanin DNA:t tuottaakseen ultramodernin katumaasturin, joka perustuu kolmen laatikon muotoon, tiivistää Daimlerin päämuotoilija Gorden Wagener.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Sen paremmin Mercedes-Maybachin luksuskatumaasturikonseptia tuskin voi kiteyttää. Mieleen tosin tulee sähkökatko muotoilustudiolla tai jokin kauhea onnettomuus valmistusvaiheessa. Täysin virtuaalisessa 3D-ympäristössä suunniteltu Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury herättää kysymyksen, että ehkä muunnos virtuaalisesta metalliseksi autoksi ei sittenkään tehnyt mittasuhteille hyvää.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Kammottavien piirteiden takaa löytyy kuitenkin hiukan nokkeluuttakin yksityiskohtiin piilotettuna. Jos porrasperän takakontin peittää sormella, saattaa auton muodoissa olla vihjeitä uudesta GLS:stä. Jaettu takaikkuna on puolestaan makea yksityiskohta ja peruutuskameroiden aikakaudella lisäkarmista on entistä vähemmän haittaa. Paljon ulkonäön karmeudesta tulee myös konseptien järkyttävän kokoisista ja tällä kertaa 24-tuumaisista vanteista. Keulamaskia on tahallaan liioiteltu, perusteemojen ollessa tuttuja jo muista Maybach-konsepteista ja -myyntimalleista. Poikkeuksellisen räväkkä punainen väri on puolestaan monikerroksisen käsinmaalaamisen ansiota.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Osittain mysteeriä selittänee sekin, että konseptin lienee tilannut Pekingin autonäyttelyä varten Kiinan Mercedes-Benz, joten välttämättä kaikki piirteet eivät ole tarkoitettu meille eurooppalaisille. Mercedeksen mukaan auto yhdistelee Kaukoitää ja Länttä muun muassa ”Magic Wood” -eebenpuulla, jota on käytetty usein kiinalaisissa huonekaluissa. Autossa se näyttelee merkittävää osaa kiinalaisen teeastiaston tarjoilua, astioiden ollessa luonnollisesti hienointa posliinia.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Konseptiauton teemana onkin rauhoittaa ja virkistää. Niinpä tekoälytoiminnot soittavat tunnelman mukaista musiikkia, auto laskee automaattisesti reitin seuraavaan tapaamiseen ja tarjolla on erilaisia teemakuja ja hierontaohjelmia. Järkälemäisen luksuskatumaasturin mittojen tarjoama lokoisa istuma-asento sopiikin kuvaan erinomaisesti. Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury on tarkoitettu muiden Maybach-mallien tavoin kuljettajan luotsattavaksi. Merkin tyylille sopivasti sisustassa on käytetty ruusukullan, kristallivalkoisen ja helmenharmaan kaltaisia värisävyjä.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Sisustassa on käytössä uusin versio Mercedeksen kahden näytön lasiohjaamosta, tällä kertaa ruutujen ollessa 12,3-tuumaisia. Ja vaikka lehdistötiedote ei mainitse MBUX:ää suoraan nimeltä, on auton käyttöjärjestelmä selkeästi samasta sukupuusta ja osoitus siitä, mihin kaikkeen MBUX saattaa tulevaisuudessa taipua. Ilmasuutinten muoto heijastelee keulamaskia ja miellyttävien värisävyjen lisäksi ison auton tilavuutta on korostettu sisustan taidokkaalla valaisulla.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Onko tässä esimakua seuraavan GLS:n Mercedes-Maybach-versiosta? Ainakin ajatus Maybach-teelaatujen maistelusta kuulostaa houkuttelevalta.

Lähde ja kuvat: Mercedes-Maybach

Jaa artikkeli

Keskustelu