Ranskan valtio opastaa Renaultia

Ajoneuvot Uutinen 20.2.2020

”Leikata saa, mutta ei kotona” – Ranskan valtio opastaa Renaultia

Ranskan valtio käyttää asemaansa Renaultissa muistuttaakseen, että säästövesuri tulisi kohdistaa Ranskan ulkopuolella oleviin kohteisiin.

Jos Nissan pohtii dramaattisia keinoja oman laivansa pelastamiseksi, puhaltavat pelastustoimet Pariisissakin. Toisella puolella allianssia Renaultilla kerrottiin niin ikään huonosta tuloksesta, viime vuoden käännyttyä tappiolle ensimmäistä kertaa vuosikymmeneen. Yli 750 miljoonan euron veroerän lisäksi Renaultin tulosta painui Nissanin osuuden putoaminen 1,2 miljardilla eurolla.

Renaultin tarjoiluehdotus onkin kahden miljardin euron säästökuuri seuraavan kolmen vuoden ajalle. Ainakin Renaultilla ja Nissanilla on säästökuureissaan yhteinen sävel, sillä molemmat ovat ilmoittaneet, että ”mikään ei ole tabua” leikkauskohteita etsittäessä.

Ranskan valtio on kuitenkin nyt huomauttanut, että säästötoimia vahditaan tarkasti, eikä niitä saisi kohdistaa Ranskassa oleviin tehtaisiin tai ranskalaisiin työntekijöihin.
– Valtio hoitaa roolinsa Renaultin osakkeenomistajana varmistaakseen, että valinnat eivät ole ranskalaisia työpaikkoja tai tehtaita vastaan, kommentoi Ranskan valtionvarainministeri Bruno Le Maire.

Renaultin väliaikainen toimitusjohtaja Clotilde Delbos varoitti aiemmin, että säästökuuri voi koskettaa myös Ranskassa olevia laitoksia.

Le Mairen mukaan dialogi valtion ja autotehtaan välillä jatkuu edelleen. Vaikka muutoksia tarvitaan, haluaa valtio varmistaa, että Renault huolehtii Ranskan toiminnastaan pitkällä tähtäimellä. Ranskan valtiolla on 15 prosenttia Renaultin osakkeista sekä kaksi edustajaa autotehtaan 18-paikkaisessa hallituksessa.

Lähde: Automotive News Kuva: Renault

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Renault

Kaikki koeajot

Uusimmat