Ajoneuvot Uutinen 13.12.2016

Toyotan WRC-autoa ajavat ensi vuonna Jari-Matti Latvala, Miikka Anttila ja Esapekka Lappi!

Tommi Mäkinen ja Toyota Gazoo Racing esittelivät vuoden 2017 kokoonpanonsa Finlandia-talolla.

Huhuja, spekulaatioita ja suuria odotuksia. Kun Toyota siirsi uuden WRC-autonsa kehitysvastuun vuonna 2015 Tommi Mäkiselle, kääntyivät rallimaailman katseet kohti Puuppolaa ja maailman nopeinta maanviljelijää.

Yaris WRC:n kehitystä on seurattu tarkkaan ja auton spoilereita on ihailtu Pariisin autonäyttelyssä. Suurin kysymys on kuitenkin odottanut vastausta tähän päivään saakka: ketkä ajavat uutta Toyotaa?

img_7353

Jari-Matti Latvala kartturinsa Miikka Anttilan kanssa. Esapekka Lappi osallistuu tiimiin testikuskin roolissa. Toyota on jo aiemmin ilmoittanut toiseksi kuskikseen Juho Hännisen kartturinsa Kaj Lindström kanssa.

Akio Toyoda Tommi Mäkinen

Tommi Mäkinen ja Akio Toyoda Pariisissa syksyllä 2016.

Toyota Yaris WRC:n isähahmona toimii itse Akio Toyoda, sympaattinen pääjohtaja ja autojätin perustajasuvun jäsen. Pariisin autonäyttelyssä Tommi Mäkinen ja Toyoda nähdiin yhdessä lavalla vitsailemassa suomalaistähden upeasta historiasta Mitsubishilla ja Subarulla.

img_7357

Samat vitsit jatkuivat Finlandia-talolla esitetyssä videossa, jossa Toyoda ja Mäkinen keskustelivat rennoissa tunnelmissa. Puheenparsi katkesi vasta, kun Akio Toyodal hyppäsi Yaris WRC 2017 -ralliauton rattiin.

makinen_gazoo_racing-1

Tommi Mäkinen esiintyi rennosti Finlandia-talolla.

Toyodan tiivis läsnäolo johtuu ehkä miehen palavasta rakkaudesta autourheilua kohtaan, mutta samalla se on viesti siitä, miten tosissaan Toyota on.

img_7362

Moottori toivottaa Latvalalle ja Anttilalle loistavaa kautta 2017, ja Lapille mahtavia testikilometrejä.

 

 

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Toyota

Kaikki koeajot

Uusimmat