Mitsubishi logo

Ajoneuvot Uutinen 21.10.2016

Nyt se on virallista: Mitsubishistä osa Renault-Nissania

Nissanin yritysosto Mitsubishistä on nyt tapahtunut. Samalla yhtiöt kertoivat suunnitelmistaan luotsata synkillä vesillä ajelehtiva Mitsubishi takaisin satamaan.

Kesän mittaan tapahtunut yrityskauppa Mitsubishin kohtalosta on saatu päätökseen, Nissanin ostettua itselleen 34 prosenttia kulutuslukemahuijauksen kanssa kamppailevasta japanilaisyhtiöstä. Samalla kolme timanttia liittyi osaksi Renault-Nissan -liittoa ja yhtiön uutena pääjohtajana nähdään, Renaultin ja Nissanin tavoin, Carlos Ghosn.

Mitsubishin uutta nousua varten yhtiöt vaihtavat henkilökuntaa uusien työtapojen löytämiseksi. Käytännössä tämä tarkoittaa Nissanin avainhahmojen siirtymistä kokonaan tai osittain Mitsubishin pariin. Apua haetaan myös Nissanin uudelleenjärjestelyn veteraaneista. Mitsubishin entinen pääjohtaja Osamu Masuko jää taloon auttamaan uudellenjärjestelyssä, sillä Masuko oli aloittanut Mitsubishin remontoinnin jo ennen kevään miniautojen kulutuslukemaskandaalia.

Tavoitteena onkin saada ensi vuonna jo yli 200 miljoonan euron säästöt tuomalla Mitsubishi mukaan Renault-Nissanin yhteistoimintaan aina komponenttien alihankinnasta myymälöiden rahoituspalveluiden keskittämiseen. Vuodesta 2018 säästöä pitäisi kertyä jo yli 500 miljoonaa euroa vuotta kohti.

Nyt yhtiöiden tavoitteena onkin järjestellä Mitsubishi uudelleen palauttamalla sen tuotekehitys kilpailijoiden tasolle, hyödyntämällä Nissanin uudelleenjärjestelystä opittuja keinoja ja palauttamalla kuluttajien luotto Mitsubishiin erityisesti Japanin kotimarkkinoilla. Mitsubishille allianssi tarjoaa vakautta ja asiantuntemusta.

Mitsubishiin panostamalla Ghosn arvelee, että edessä ovat massiiviset yhteistoimintasäästöt, Mitsubishin kaapeissa mahdollisesti lymyävistä lisäluurangoista huolimatta. Ghosn itse ansaitsi kannuksensa Nissanin uudelleenjärjestelyssä 2000-luvun taitteessa, jolloin hän ansaitsi lempinimen ”Le Cost Killer”.

Lähde: Automotive News Kuva: Lauri Ahtiainen

Katso myös:

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mitsubishi

Kaikki koeajot

Uusimmat