Ajoneuvot Sähköautot Uutinen 11.5.2022

VW-konsernilta kolme pientä sähköautoa – 20000–25000 euron hintaluokkaan!

Sekä Skoda, Volkswagen, että Cupra julkaisevat vuonna 2025 pienen sähköauton – kaikki valmistetaan Espanjassa samalla tehtaalla.

VW-konsernin toimitusjohtaja Herbert Diess paljasti, että konserni alkaa valmistaa vuonna 2025 pieniä sähköautoja – ja autot kantavat sekä Volkswagenin, Skodan että Cupran logoja.

Volkswagen konserni julkaisi autoista vihjailevat kuvat Twitter-tilillään. Diessin mukaan autojen kehitystyö on ”hyvässä vauhdissa”.

Sähköautot tehdään Espanjassa. Volkswagen Group kertoi viime viikolla investoivansa 10 miljardia euroa Espanjaan rakentuvaan akkutehtaaseen, joka palvelee tulevaisuudessa muun muassa konsernin Martorellin ja Pamplonan tehtaita.

VW-konsernin pienen sähköauton alusta perustuu konsernin MEB-sähköalustan lyhyempään versioon, ja kehitysvastuu siinä on Seatilla.

Diess on sanonut, että tulevat pienet sähköautot ovat kooltaan noin Volkswagen Polo ja T-Roc-kokoluokkaa. Skodalla Fabia-malli edustaa myös kyseistä kokoluokkaa. Volkswagenin kohdalla pienen sähköauton on ennakoitu nimettävän ID.2-malliksi, josta Moottori.fi kertoi jo runsas vuosi sitten. Volkswagen-brändillä on jo ID.3-, ID.4-, ID.5– ja ID Buzz-sähköautomallit.

Haaste pienten sähköautojen valmistuksessa on ollut se, että niiden valmistaminen ei ole niin kannattavaa kuin isompien sähköautojen valmistus. Haaste on olemassa edelleen.

–Haaste, että suuret autot ovat kannattavampia kuin pienet autot, on edelleen olemassa, mutta nyt on oikea aika tulla pienten autojen kanssa vuoteen 2025 mennessä, Diess sanoi Financial Times Future of the Car -konferenssissa.

Volkswagen on kertonut, että kyseessä olevien autojen hinta on 20000–25000 euron välillä.

Lähde: Automotive News Europe Kuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat