3.9.2019

Maistiainen: crossoverin ja Ceedin risteyksessä – Kia XCeed

Kia XCeed

Kia XCeed esittelee Ceed-mallistoon kokonaan uuden malliversion. Ceedin ja Sportagen väliin sovitettu XCeed tarjoaa trendikkäitä crossover-ideoita tutunoloisessa paketissa.

Crossoverit ja katumaasturit ovat kuumaa tavaraa Euroopan automarkkinoilla. Uuden Ceedin, Ceed-farmarin ja ProCeedin kaveriksi mallistoon saapuu nyt Kia XCeed. Muutamien muiden kilpakumppaneiden tavoin tuttu hatchback muovataan crossover-henkiseksi korostamalla auton tyyliä ja korkeutta.

Kia XCeed

Suoranaista maavaraa XCeed on saanut jousituksella 20 mm lisää, mutta yhdessä Ceediä kookkaamman rengaskoon kanssa tuloksena on 37 mm lisää maavaraa. Muhkeampien puskureiden kanssa XCeed on 26 mm viisiovista Ceediä leveämpi.

Tilaa ja tyyliä on kuitenkin loihdittu merkittävin muutoksin, sillä koripaneeleista vain etuovet ovat yhteistä perua Ceedin kanssa. Kia XCeed on venynyt 85 mm pituutta ja 48 mm korkeutta kantaisäänsä verrattuna. Matkustamon lisäksi tavaratila kiittää, sillä tarpeellista tavaraa mahtuu nyt 426 litraa.

Kia XCeed

Kojelaudassa uusia ruutuja on kaksin kappalein, sillä Kian uuden polven tietoviihdejärjestelmä perustuu 10,25-tuumaiseen kosketusnäyttöön, joka neuvoo nyt suomeksi. Mittaristona on puolestaan ensimmäistä kertaa Euroopassa 12,3-tuumainen näyttö, joka saapuu myöhemmin Ceed-mallistoon.

Kia XCeed

Suomessa uusi Kia XCeed nähdään lokakuussa.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Luetuimmat