15.9.2019

Maistiainen: Niu M+ Sport sähköskootteri

Sähköskootteri Niu

Liikenteen sähköistyminen on saavuttanut myös mopokortilliset. Nollapäästöinen Niu M+ Sport on kuin mikä tahansa muukin skootteri, mutta äänetön ja hajuton.

Lähes ääneti liikkuminen 45 km/h nopeudella skootterin selässä tuntuu suorastaan härskiltä. Perustoiminnot eivät eroa normaalista skootterista. Avaimesta virrat päälle ja kaasukahvaa vääntämällä skootteri alkaa liikkua eteenpäin.

Niu M+ Sport on myös ajettavuudeltaan samanlainen, kuin mikä tahansa muukin skootteri. Kiihtyvyys täyskaasulla tuntuu aluksi hieman perinteistä nelitahtiskootteria ripeämmältä välittömän väännön ansiosta, joka nostaa mopoiän ohittaneellakin hymyä huulille. Huippunopeuteen sähköskootteri ei silti yllä normaalia nopeammin.

Sähköskootteri Niu

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Puhtia riittävästi

Hitaissa tilanteissa ryömittäminen vaatii hieman totuttelua kaasukahvaan, mutta muutaman äkillisen nykäisyn jälkeen skootteri tottelee kuljettajan ajatusta erinomaisesti. Kovempaa vauhtia matkatessa oman lisän tuo vakionopeudensäädin, joka tekee ajamisesta rennompaa jättämällä pois turhauttavan kaasukahvan vääntämisen ääriasentoon.

Sähköskootteri Niu

Loivissa ylämäissäkään sähkömoottorista ei lopu puhti edes noin satakiloisen kuljettajan alla. Modernin näköinen mittaristo näyttää muun muassa akun varauksen, ajotilan, sekä tietenkin nopeuden. Välillä mittaristosta ei toisaalta saa mitään selvää auringonpaisteen aiheuttamien heijastuksien vuoksi.

Sähköskootteri Niu

Seuraa teinisi sijaintia sovelluksella

Istuimen alle sijoitetun akun voi joko ladata paikallaan, tai nostaa mukaan skootterista esimerkiksi omassa asunnossaan ladattavaksi. Tämä tosin tarkoittaa, että säilytystilat jäävät niukaksi. Tyhjästä täyteen akku latautuu kahdeksassa tunnissa ja parhaillaan se tarjoaa jopa 100 kilometrin toimintamatkan, joka on riittävä isolle osalle mopoilijoista.

Sähköskootteri Niu

Niusta löytyy useita pieniä hienouksia. USB-portin avulla ajomatkan aikana voi ladata esimerkiksi puhelinta, sisäänrakennetun GPS:n ja mobiiliyhteyden avulla skootteriin saa älypuhelimen sovelluksella etäyhteyden, jolla voi seurata akun varaustilannetta ja menopelin sijaintia. Jälkimmäisin ominaisuus ei tietenkään ole jokaisen itsenäisen nuoren mieleen, mutta vanhemmat kiittänee heidänkin edestään.

Niu M+ Sport

  • Hinta alkaen 2 999€
  • Takaveto
  • 1,2 kW (1,6 hv)
  • Akuston energiasisältö: 42 Ah
  • Huippunopeus 45 km/h
  • Toimintamatka 100 km
  • Takuu 2 vuotta

Teksti: Eetu Kokkonen Kuvat: Antti Hentinen

Niu M+ Sport oli mukanamme matkailuauton kyydissä Hangon matkalla, josta voit lukea lisää Moottorista 9/2019. Sähköisen version lehdestä löydät Lehtiluukun sivuilta.

Sähköskootteri Niu

Luetuimmat