17.11.2017

Maistiainen: Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4Motion – jotain uutta

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4Motion

Volkswagen lähtee pienehköjen katumaastureiden kisaan pirteällä T-Rocilla.

Vuoden Auto Suomessa 18 -kilpailuun viimeisten joukossa ennättänyt Volkswagen T-Roc on erikoinen tapaus. Periaatteessa tutuista aineksista on koottu auto, joka kuitenkin tyyliltään on sangen pirteä – erityisesti Volkswageniksi.

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4Motion

Nyt koeajossa ollut 2.0 TDI SCR 4Motion Sport on malliston yläpäästä. 150 hevosvoimaa ja neliveto tekevät autosta keveän ajettavan, jonka ohjaus on hiukan erikoinen. Ohjauspyörän kautta ei välity minkäänlaista tuntoa renkaiden tekemisistä, mutta auto kääntyy yllättävän ketterästi. Yhdessä lievästi pintakovan jousituksen kanssa tunnelma on lähes poukkoileva. Tiemelu tuntui pikaisella koeajolla olevan hallinnassa myös suomalaisella tiestöllä.

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4Motion

Pirteästi personoitava T-Roc esiintyy tällä kertaa suomalaisittain väritettynä, sillä valkoisen ulkovärin vastapainoksi kojelaudan kookas koristelista on harmaa. Onneksi istuimissa on hiukan kontrastiväritystä. Keulalta kannattaa huomioida klemmarimalliset huomiovalot, joihin on yhdistetty myös vilkut.

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4Motion

Tilojen osalta T-Roc on juuri ratkaisevasti suurempi kuin konserniveli Seat Arona, eli takaistuimia voi huoletta käyttää aikuisten kuljettamiseen. Komea virtuaalimittaristo kärsii samasta kauneusvirheestä kuin esimerkiksi Golf, eli karttaa ei ole mahdollista katsella molemmista ruuduista samaan aikaan.

Volkswagen T-Roc malliston hinnat alkavat 23 604,72 eurosta, koeajetun malliversion perushinnan ollessa 36 861,69 euroa. Koeajetun yksilön hinnaksi kertyi peräti 41 973,66 euroa ja juuri samanlaisen saa itselleen naputtelemalla Volkswagen-koodiksi "VKSPUUGX". Samalla voi myös tarkistaa yksilön tarkan varustelun.

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4Motion

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat