29.5.2018

Parivertailu: Audi A3 ja Mercedes-Benz A tien päällä

Vuoden tärkein parivertailumme pääsi kunnolla vauhtiin perinteisellä ajolenkillä. Yllätyksiltäkään ei vältytty.

Moottorin parivertailussa parhaillaan olevat Audi A3 ja Mercedes-Benz A ottivat toisistaan mittaa ajolenkillä, jonka ääripisteeksi asetimme tällä kertaa Uudenkaupungin. Sillä halusimme tietysti kunnioittaa sitä, että uudenkin sukupolven A-mersuja alkaa lähitulevaisuudessa putkahtaa ulos Valmet Automotiven tuotantolinjalta.

Parivertailu Audi A3 Mercedes-Benz A
Reittiä suunnitellessa perinteisellä karttakirjalla on vankat hyvät puolet.

Muuallakin käytiin. Vertailulenkin pitää sisältää erilaista tiestöä, jotta autojen ominaisuudet – ja ennen kaikkea niiden erot – nousevat kunnolla esiin. Tälläkin kertaa reitti sisälsi esimerkiksi kiperää mutkatietä Länsi-Uudellamaalla, mäkistä maantietaivalta Pirkanmaalla kuin pitkää moottoritiesiivua pääkaupunkiseudulle palattaessa.

Parivertailu Audi A3 Mercedes-Benz A

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Bensiinimoottorin piheys yllättää

Pitkän päivän jälkeen hämmästelimme paitsi sitä miten tasainen taisto onkaan, myös pientä polttonesteen kulutusta. Etenkin, kun vertailuautot ovat bensiinimoottorisia ja automaattivaihteisia, tarkemmilta mallinimiltään Audi A3 Sportback Business Sport 1.5 TFSI 110 kW S tronic ja Mercedes-Benz A 200 A Launch Edition Progressive.

Tarkemmat tulokset seuraavat varsinaisessa vertailuartikkelissa Moottorin numerossa 7/2018, joka ilmestyy 4.7. Ja nyt loppuviikosta on tarkoitus syventyä vertailuparin sisätilojen syövereihin.

Parivertailu Audi A3 Mercedes-Benz A

Teksti: Jussi Saarinen Kuvat: Henri Posa ja Jussi Saarinen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat