24.11.2023

Sähköpyörän koeajo: Haibike Alltrail 3 – saksalaista laatua alkutaipaleelle

Kuva Manu tuppurainen

Haibike Alltrail 3 on erinomainen lähtötason pyörä, jolla pääsee nauttimaan maastoajon iloista. Hyvää: Mullet-rengastus, vaihteiston toiminta, hyvä lähtötason pyöräksi, sähkömoottorin automaattitoiminto. Huonoa: Ei hissitolppaa vakiona.

Saksalainen Haibike tekee ja suunnittelee laadukkaita sähkömaastopyöriä – ja myös moneen eri hintaluokkaan. Siitä on osoituksena aiemmat Haibiken koeajot, joissa Haibiken ylätason pyörät ovat päässeet testeihimme.

Maastopyöräily on myös aloitettava jostain – ja harva aloittelija pistää pyörään aluksi kovinkaan paljoa rahaa kiinni.

Haibike Alltrail 3 on varsin sovelias pyörä siihen, mistä aloittaa. Tietysti Haibikeen pätee se vanha sanonta, että jos lusikalla annetaan, ei voi kauhalla vaatia. Se on siis lähtötason pyörä, eikä se missään nimessä tyydytä vuosikausia maastossa rymistelleen vaativan harrastajan tarpeita. Mutta se on erinomainen täysjousitettu sähköavusteinen maasturi, jolla pääsee tositoimien makuun, kun maastokärpänen puraisee.

Haibiken runkogeometria tekee pyörästä helpon ajettavan. Se on ketterä pyörä, johon helppo päästä sinuiksi. Alltrail 3:n ajettavuus on erittäin hyvällä tasolla. Pyörä on ketterä käsitellä ja se tuntuu herkältä alla, tämä korostuu hyvin myös siinä vaiheessa, kun Alltrail 3:n päälle oli hypännyt lähes kaksi kertaa samanhintaisen pyörän jälkeen. Alltrail 3 on siis joltain osin, ajettavuudeltaan ja käsiteltävyydeltään yhtä mukavan ja helpon tuntuinen kuin kalliimmat pyörät.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Microshift on harvinaisempi tuttavuus

Pyörässä vaihteiston virkaa hoitaa Microshift. Microshift on reilu parikymmentä vuotta vanha yhtiö, joka on erikoistunut juuri polkupyörien voimansiirtojen valmistamiseen. Microshift on uusi tuttavuus Moottori-lehden testiajoissa, mutta tuntuma Microshiftiin on, että ne ovat erittäin kilpailukykyiset esimerkiksi Shimanon kanssa. Mikä parasta, Microshiftin on jossain määrin myös yhteensopivaa Shimanon sekä Sramin osasarjojen kanssa.

Microshiftin olemassa oloa ei oikeastaan huomaa käytännössä mitenkään, äänimaailmakin vaihdoissa on hyvin samanlainen kuin Shimanolla. Vaihdot sujuvat sillä tasolla, mitä tämän hintaluokan osasarjalta osaa odottaakin.

Haibiken joustot on toteutettu keskipitkällä vaimennuksella, edessä pyörässä on SR Suntourin 140-millinen jousitus, joka välttää aluksi, mutta vain aluksi.

Alltrail 3 on nimensä mukaisesti kuitenkin tehty traileille, siellä pyörä on myös nopea ajaa. Alamäessä se ei ole ihan parhaimmillaan, mutta sitä ei ole myöskään sinne tehty, ihan jo pelkästään pyörän jousituskomponenttien näkökulmasta.

Lisäksi pyörässä ei ole hissitolppaa vakiona, joka on tämän hintaluokan pyörään vakavan iso puute. Jos täysjousitettu sähköavusteinen maastopyörä maksaa lähes 5 000 euroa, hissitolppa täytyy tämän hintaisessa pyörässä olla jo vakiona.

Ehkä ajojärjestelmän puolella tähän hintaluokkaan voisi sisältyä myös jo niin sanotusti täysillä vääntävä ajojärjestelmä, Yamahan PW-S2 -järjestelmä tuottaa 75 newtonmetrin maksimiväännön. Tämä on yksi asia, millä pyörävalmistajat tekevät mallistoonsa niin sanottuja hinta- ja tasoeroja, järeintä 85 newtonmetrin vääntöä tarjoavaa moottoria laiteta ihan kaikkiin pyöriin.

Alltrail 3 on kuitenkin erittäin hyvä peruspyörä, hissitolpan asentaminen maksaa siihen hieman lisää, mutta kun sellaisen asentaa, se on erittäin mukava, miellyttävä ja helppo pyörä monipuoliseen käyttöön, työmatkoihin ja maastoon.

Teksti ja kuvat Manu Tuppurainen

Haibike Alltrail 3
SÄHKÖMOOTTORI Yamaha PW-S2, 250 W, 75 Nm
Sähkömoottorin ohjain Yamaha, Side Switch, 1.7" LCD, 7 functions
Akku InTube, 750 Wh
Vaihteisto Microshift Advent X RD-M6250M 10 speed, Microshift Advent X -takapakka
Kampisarja Haibike Components, The Crank ++, alumiini
Ketju KMC, e10S
Runko Alumiini
Rungon koko S, M, L, XL
Etuhaarukka SR Suntour, XCR34 Air LO-R Boost, Air, 140 mm
Takaiskunvaimennin RockShox, Deluxe select plus
Ohjaustanko Haibike Components, TheBar ++, 780 mm
Jarrut Shimano, MT420, 4-sylinterinen, 203 mm levy edessä ja takana
Istuin Selle Royal, Vivo
Rengaskoko 29”/27,5”
Renkaat Maxxis Minion DHR, Minion DHF
Vanteet Rodi, Tryp 30, alumiini
Massa n. 26 kg
Takuu Runko 5 v, komponentit 2 v
Hinta 4 699 €

Luetuimmat