kannet 2-2017

Liikenne Uutinen 2.2.2017

Moottori 2/2017 ilmestyi – tässä tuoreimman lehden poiminnat!

Moottori tarjoaa uutisia ja elämyksiä verkossa vuoden jokaisena päivänä. Tässä tuoreimman lehden sivuille nostetut keskusteluaiheet.

Tutkimus naapurissa – vaikuttaako sähköauto ajotapaan?

Trondheim

Hybridi- tai sähköautoiluun siirtyminen ei välttämättä pakota muuttamaan autoilutapoja. Tulosta selittää ainakin osin Norjan jo varsin tiheä pikalatausverkosto.

Finnairille lisää lentokoneita

Airbus 350

Tänä vuonna yhtiö saa neljä uutta polttoainepihiä Airbus A350 -laajarunkokonetta.

Victory-moottoripyörien valmistus päättyy

victory_cross-roads

Vuonna 1998 Iowan Spirit Lakessa startanneen Victoryn elinkaari jää 18 vuoden mittaiseksi. Polaris-konserni keskittyy jatkossa moottoripyörien saralla pelkästään Indian-merkkiin.

Turku sähköistyy – nyt vuorossa ikoninen Föri

Föri sähköistetään

Höyrystä dieseliin ja nyt dieselistä sähköön. Turun kaupunkikuvaan kuuluva Föri uudistuu vapuksi.

Poliisi Kehä 1:n kameravalvonnasta: ”Me ei todellakaan tulla paljastamaan mitään euromääriä!”

Kameravalvonta

Kun vuosi sitten Kehä 1:lle asennettiin 35 kameratolpasta koostunut automaattivalvonta, heräsi moni kysymään, ovatko motiivina sakkotulot vai liikenneturvallisuus?

Yhteenveto Liikenneverkkoyhtiöstä: syyt, seuraukset ja avoimet kysymykset

liikenne

Moottorin mennessä painoon liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on ilmoittanut selvityksen Liikenneverkkoyhtiöstä päättyneen. Selvitys ehdotti valtion teiden yksityistämistä valtion ja maakuntien omistamalle osakeyhtiölle. Yhtiöittämisen kerrottiin mahdollistavan lisäraoitus tienhoitoon, ja siten korjausvelan lyhennys.

Rahaa yhtiö olisi kerännyt kilometri- tai aikapohjaisilla käyttömaksuilla. Vastapainona tarjottiin autoveron poistoa, ajoneuvoveron alennusta ja kevyempää polttoaineverotusta. Autoilun kokonaiskustannusten luvattiin pysyvän nykyisellään, mutta autoilijakohtaiset kulut olisivat voineet muuttua ajomääristä riippuen.

Selvitys kohtasi vastustusta, sillä moniin tärkeisiin ydinkysymyksiin ei saatu selkeää vastausta, ja liikenneverkon vertaaminen telemarkkinoihin koettiin oudoksi. Lopulta selvitys Liikenneverkkoyhtiöstä kaatui veroasioista päättävän valtionvarainministeriön selkeään viestiin: autoverosta ei luovuta.

Matkailun neljä tärkeää M:ää

Matkailun 4M

Ulkoministeriö muistuttaa matkailijoita yhdistelmästä matkustustiedote, matkustusilmoitus, matkavakuutus ja matkustusasiakirjat. Oheisen nelikon avulla matkustus sujuvoituu tuntuvasti.

Mieti millä lennät!

Finnair_Lentokone

Arvostettu ilmailuasiantuntijoiden ja journalistien kokoama www.airlineratings.com -verkkosivusto on vertaillut 425 eri lentoyhtiön turvallisuutta. Qantas on turvallisin. Myös Finnair kuuluu kärkijoukkoon.

Mazda kehittää bensiinimoottoria, joka toimii kuin diesel

Mazda_MX-5_2015_LA-51

Huhut kertovat Mazdan esittelevän vuonna 2018 vallankumouksellisen bensiinimoottorin.

Kansainvälinen ajokortti – mihin sitä tarvitaan?

Kansainvälinen ajokortti

Kansainvälinen ajokortti kaukomatkailijan arvopaperi, jonka puuttuminen voi estää autonvuokrauksen tai poikia tuhdit sakot.

Yamaha on maan myydyin moottoripyörämerkki

yamaha_2016_yam_xs850_eu_lrys1-60_sta_005

Yamaha pystyi nostamaan markkinaosuuttaan ja piti hyvin kirineen KTM:n takanaan moottoripyörien vuoden 2016 rekisteröintitilastossa.

Jaa artikkeli