Liikenne Uutinen 15.8.2018

Moottori 8/2018 ilmestyi – tässä lehden sivuille nostetut keskustelunaiheet!

Moottori tarjoaa uutisia ja elämyksiä verkossa vuoden jokaisena päivänä. Tässä tuoreimman lehden sivuille nostetut keskusteluaiheet.

Nuorten kevytautot jakavat mielipiteitä asiantuntijapiireissä

nopeudenrajoittimella varustettu auto

Lakiesitystä kannattavat tahot vetoavat parempaan kolariturvallisuuteen, vastustajat puolestaan pitävät rajoitetun nopeuden henkilöautoja mopoautoja vaarallisempina.

Rattijuopumusrajoissa reilua vaihtelua Euroopassa – nollatoleranssista reippaaseen maistiin

Alkoholi

Kyselytutkimuksen mukaan suurin osa suomalaisista ei tiedä matkaillessaan kohdemaansa promillerajaa.

Keulaan jämähtäneet ötökät riesana? Näin puhdistuvat itikanraadot

Ötökät ja huuhtelu

Kesän autonhoitotoimenpiteisiin kuuluu auton pesu ja sesonkituotteena on tarjolla reilusti itikanraatoja. Keulaan jämähtäneet ötökät irtoavat oikein menetelmin.

Futuristiset matkapahoinvointilasit: Seetroën – tietysti Citroënilta

Seetroën Citroën matkapahoinvointilasit

Kun patentoitu tekniikka kohtaa ranskalaisen muotoilun, ovat tuloksena Seetroën-lasit, joiden luvataan auttavan matkapahoinvointiin.

Linnunkakka syövyttää maalipinnan – pikainen poisto pelastaa

Linnunkakka syövyttää maalipinnan

Pahimmillaan linnunkakka syövyttää maalipinnan todella lyhyessä ajassa. Lintujen jätökset tulisi poistaa maalipinnalta mahdollisimman nopeasti.

Iltapäivä Monacossa: autobongailijan paratiisi

Monaco Citroen 2CV

Superautoja, klassikoita, erikoisuuksia… Monacon kaduilta voi bongata ties mitä, eikä itse kaupunkikaan ole ikävämpi paikka katsella maisemia.

Tässä numerossa koimme todellisen aikamatkailuelämyksen Le Mans Classicissa, jossa nähtiin myös suomalaisväriä klassisen Cadillac-kilpurin muodossa. Kesä on matkailuautojen parasta aikaa, oli kyseessä uusi luksusmalli tai vanhempi GMC-retrokoti. Tervehdimme myös Suomeen saapuneita pandakarhuja Ähtärissä ja tutustuimme Kuopion tarjontaan kesämatkailijalle. Mukana myös jälkilöylyt Neste Rallista Malcolm Wilsonin haastattelun muodossa!

Jaa artikkeli