Tallinna_2023_MJ

Matkailu 8.6.2023

Matkavinkki Viroon: käy ainakin näissä kohteissa!

Viron ja Tallinnan museot ovat parhaimmillaan ainutlaatuisia käyntikohteita ja vahvan muistijäljen jättäviä elämyksiä.

Viron ja Tallinnan museot ovat parhaimmillaan ainutlaatuisia ja persoonallisia käyntikohteita, vierailijaansa aktivoivia yllätyksiä ja vahvan muistijäljen jättäviä elämyksiä.

Mikäli matkailijalla on taskussaan Tallinn Card, on joukkoliikenteessä liikkuminen Viron pääkaupungissa ilmaista. Kortti avaa myös ovet ilmaiseksi yli 50 museoon ja suo muitakin etuja.

Tallinn Cardin saa joko 24, 48 tai 72 tunnin ajaksi. Listaus paikoista, joiden ovet avautuvat kortilla löytyy täältä.

Tallinna_Card_ratikka_2023_MJ

Viro on automatkailijan kannalta paljon muutakin kuin Tallinna ja silloin kannattaa ostaa matkaan Muuseumikaart, jonka 59 euron hinta kuolettuu matkailijalle jo 4–6 museokäynnillä takaisin.

Koukuttavat yli sata museota

Museokortin ensiesittelyn yhteydessä Moottorin uutisessa Samuel Sorainen eli Visit Estonian viestinnän asiantuntija Suomessa, ilakoi, että ”museokortin valtti on sen helppous ja koukuttavuus.”

Museokortti toivottaa tervetulleeksi yli sataan museoon ja yli viiteensataan näyttelyyn. Listaus museopaikoista löytyy täältä.

Yksi suosittu kohde on Tallinnassa sijaitseva taidemuseo KUMU, joka on Viron suurin näyttelytila. Toukokuussa museokorttiin esimerkiksi liittyi myös Tallinnan televisiotorni. Viron korkein rakennus on 314-metrinen. Olen käynyt ylhäällä ja voin taata, että hyvällä säällä voi tähyillä jopa Suomeen asti.

Tallinna_Fotografiska_2023_MJ

Pärnusta Tarttoon

Suomalaisten suosituimmasta matkakohteesta Tallinnasta ja reittien varrelta esimerkiksi Pärnuun ja Tartoon löytyy runsaasti kiinnostavia kohteita, joiden ovet avautuvat digitaalisella museokortilla. Yliopistokaupunki Tartossa ohittamaton käyntikohde on kiinnostavan modernissa rakennuksessa sijaitseva Viron kansallismuseo sekä 400 vuotta sivistyksen historiaa tarjoileva Tarton yliopiston museo.

Mihklin omaperäinen maatilamuseo Saarenmaalla on yhden perheen ja kahdeksan sukupolven aikana kehittynyt kokonainen Länsi-Saarenmaan maatilakompleksi.

Haapsalun piispanlinna puolestaan on 1200-luvulla perustettu arkkitehtuurin perintökohde. Päälinnoituksessa on keskiajan historiaa käsittelevä museo.

Rakveren vallimäellä sijaitsevassa linnoituksessa voi puolestaan tutustua kidutuskammioon. Rakveren poliisimuseo puolestaan tempaa kävijän mukaansa johtolankojen ja todisteiden jännittävään CSI-maailmaan. Ja Pohjois-Virossa merenrannalla sijaitsee Viimsin ulkoilmamuseo, joka käy läpi rantaelämää ja -kulttuuria.

Virolaiset itse ovat museokansaa, sillä pari vuotta sitten teetetyn tutkimuksen mukaan yli 60 % virolaisista oli vieraillut museossa viimeisen vuoden aikana.

Lisää aiheesta

Jaa artikkeli