Matkailu Uutinen 11.2.2024

Tallinkin Victoria I:n liikennöintiin merkittäviä muutoksia kesäkaudelle – ajaa Tallinnasta Tukholmaan, mutta myös Helsingistä Visbyyn

Victoria I tekee toukokuun loppuun asti normaalilla tavalla 22 tunnin risteilyitä Helsingistä Tallinnaan. Kesäkauden ajaksi ohjelma kuitenkin muuttuu oleellisesti.

Tallink jatkoi viime syksynä suosittuja 22 tunnin risteilyitään Helsingin ja Tallinnan välillä pitkästä aikaa, yleisön pyynnöstä. Näille varsin viihdepainotteisille risteilyille on lähtöjä joka päivä kello 18.35, ja asialla on Tallinkin laivoista M/S Victoria I.

Moottorikin hyppäsi tuoreeltaan Victoria I:n kyytiin, ja 22 tunnin risteilyltä kertyi kunnon tarina. 

Reitti, joka pyörii Tallink Shuttlen operoiman Helsinki – Tallinna -reittiliikenteen rinnalla, oli pitkän aikaa legendaariseksi muodostuneen Silja Europan heiniä. Tällä hetkellä Silja Europa on kuitenkin vuokrattuna majoituslaivaksi Hollantiin, ja sen tilalle piti ottaa toinen yön yli -risteilyihin kykenevä alus. Sopiva paikkaaja on vuonna 2004 rakennettu Victoria I, joka ajoi aiemmin Tallinnan ja Tukholman väliä. Kesäkaudeksi aluksen on määrä palata nimenomaan tuolle reitille.

Kesällä myös Helsingistä Tallinnan kautta Visbyyn

Victoria I tekee viimeisen Helsinki – Tallinna -risteilynsä ennen kesätaukoa 30. toukokuuta. 31. toukokuuta ja 30. elokuuta 2024 välillä alus ajaa reittimatkoja Tallinnasta Tukholmaan, parinaan reitin vakioalus Baltic Queen. Victoria I palaa 22 tunnin viihderisteilyille jälleen 31. elokuuta 2024 alkaen Helsingistä.

Victorian Tallinna – Tukholma -risteilyt tulevat myyntiin 6. helmikuuta. Mikäli jo varattuun matkaan tulee muutoksia uudelleenreitityksen myötä, Tallink on yhteydessä asianosaisiin. TAL-STO -reitin luonne on varsin samankaltainen kuin Helsingin ja Tukholman välisellä reitillä.

– Huomasimme kysynnän kasvavan Tallinna-Tukholma-reitillä jo kesällä 2023, joten tänä vuonna haluamme tarjota asiakkaille mahdollisuuden risteillä useammin Tallinnan ja Tukholman välillä vilkkaan kesäsesongin aikana. Elokuun lopulla Victoria I palaa jälleen Helsinki-Tallinna-reitille palvelemaan ja viihdyttämään tällä reitillä matkustavia asiakkaitamme. Tallink Shuttle -laivat MyStar ja Megastar liikennöivät Helsinki-Tallinna-reitillä normaaliin tapaan kuudella lähtövuorolla Helsingistä ja Tallinnasta päivittäin, kommentoi Paavo Nõgene, Tallink Gruppin toimitusjohtaja.

Tallink lupaa Victoria I:lle myös erikoisristeilyitä kesäkaudelle. Aikataulut tarkentuvat lähiviikkoina, mutta näköpiirissä on keikkoja Helsingistä Tallinnan kautta Ruotsin Gotlannin saarelle Visbyyn. Se on suosittu kesäkohde, johon muutkin varustamot ovat erikoisristeilyitä järjestäneet.

Teksti: Benjamin Helander Kuvat: Tallink, Moottorin arkisto Lähde: Tallink

Jaa artikkeli