Tallinna Ravintola Juur

Matkailu Ulkomaanmatkailu 30.5.2019

Tallinna jaksaa yllättää – tässä kolme ravintolavinkkiä kesäkaudelle

Tallinnaan suuntaavan matkailijan ulottuvilla oleva ravintolakirjo on hämmästyttävän laaja, vasinkin jos katseen kääntää myös hieman keskustaa kauemmas.

Kolmen Helsinki-Tallinna -reitillä liikennöivän laivayhtiön, eli Eckerö Linen, Tallinkin ja Viking Linen yhdessä paikallisten matkailuosaajien Visit Tallinnan ja Visit Estonian kanssa järjestämällä lehdistömatkalla Tallinnasta löytyi kolme varmaa ravintolavinkkiä tulevalle kesäkaudelle.

Metsäisiä makuja – Juur

Tallinna Ravintola Juur

Ülemisten kaupunginosassa sijaitseva Kaido Metsan luotsaama ravintola Juur, jota pidetään yhtenä kaupungin kiinnostavimmista, eikä ihme, sillä korkeatasoisen keittiöosaamisen, virolaisen ruokakulttuurin ja metsäisten makujen yhdistelmä on vähintäänkin kiinnostava.

Tallinna Ravintola Juur

Tällä kertaa maisteltavaksi valittu kasvisruokakokonaisuus on siinä määrin tyrmäävä, että sekasyöjäkin hiljentyy silkkaa tyytyväisyyttään.

Eri ruokalajien oheen sovitettu alkoholiton juomakokonaisuus perustuu viinin sijaan erilaisiin mehuihin ja on sekin ehdottomasti kokemisen arvoinen.

Tallinna Ravintola Juur

Pellolta ja merestä pöytään – Leib

Vanhakaupungin keskiaikaisten muurien tuntumassa, suojaisan sisäpihan perällä sijaitseva ravintola Leib.

Tallinna Ravintola Leib

Sommelier Kristjan Peaske ottaa vieraat vastaan puistomaisessa puutarhassa, johon ravintola levittäytyy kesäkaudella.

Tallinna Ravintola Leib

Leib yhdistää toiminnassaan kokin, sommelierin ja pientuottajien ammattitaidon aina lautaselle saakka. Sesonkiajattelu on vahvasti läsnä ja jokaisella annoksella on tarina.

Tallinna Ravintola Leib

Raaka-aineiden parhaimmisto tuodaan pöytään suoraan pellolta ja merestä. Ainoa mutka matkassa kulkee keittiön kautta.

Panimokierroksen huipentuma – Põhjala Tap Room

Põhjalan panimo maltaisine tuotteineen on valittu 100 parhaan panimon kunniakkaaseen joukkoon koko maailmassa.

Tallinna Ravintola Leib

Tap Room mahdollistaa peräti 24 erilaisen hanaoluen maistelemisen. Oluista suurin osa on omaa tuotantoa, mutta mukaan mahtuu aina myös muutama kiinnostava vierailija.

Tallinna Põhjala

Samassa tilassa palveleva ravintola vannoo puolestaan teksasilaisen grilliruoan nimiin, eli pöytään kannetaan ribsejä, brisketiä ja makkaraa lisukkeineen.

Tallinna Põhjala

Panimokierrokselle osallistuminen edellyttää ennakkovarausta.

Teksti ja kuvat: Antti Hentinen

Lisää tunnelmia Tallinnasta Moottorin Instassa. Tallinnan matkailua on luvassa myös painetussa Moottorissa 7/2019, joka ilmestyy kesäkuussa. Sähköinen näköislehti löytyy tuttuun tapaan heti tuoreeltaan Lehtiluukun valikoimasta.

Jaa artikkeli