Qatar Airways

Matkailu 12.10.2016

Turisteja Lappiin, suomalaiset maailmalle – Qatar aloittaa lennot Helsinkiin

Kasvavan reittivalikoiman myötä Helsinki-Vantaalta on tavoitettavissa 150 uutta kohdetta. Qatar Airways tuo myös lisää matkailijoita Suomeen.

Qatar Airways on nyt ensimmäinen Lähi-idästä lähtöisin oleva lentoyhtiö, joka lentää kaikkiin neljään Pohjoismaiseen pääkaupunkiin. Tavoite on tuoda lisää vierailijoita Helsinkiin ja saada lisänostetta Suomen ja naapurimaiden turismille.

Uusi reitti tarjoaa suomalaisille matkustajille yli 150 kohdetta lentoyhtiön laajan reittiverkoston kautta, jonka hubina toimii Dohan kansainvälinen lentoasema Hamad International Airport.

Qatar kasvaa nopeasti

Uuteen lentokalustoon voimakkaasti sijoittavan yhtiön oma näkemys on se, että se on tällä hetkellä yksi ilmailualan historian nopeimmin kasvavista lentoyhtiöistä.

Uuden avauksen myötä Qatar lentää päivittäin Tukholmaan, Kööpenhaminaan, Osloon ja nyt myös Helsinkiin. Reitti tarjoaa suomalaisille matkustajille helpon tavan päästä muun muassa Krabille ja Seychelleille, joihin aloitetaan lennot joulukuussa ja Aucklandiin, jonne lennot aloitetaan ensi vuoden helmikuussa. Kohdetarjonnan luvataan laajentuvan vielä tästä, mutta tarkkaa suunnitelmaan ei vielä paljasteta.

Qatar Airways

Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen (toinen vasemmalta) ja Qatar Airways Groupin pääjohtaja Akbar Al Baker (toinen oikealta) Helsingin Kämp-hotellissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Helsinki on ollut kauan uusien kohteidemme listalla ja olen hyvin ylpeä voidessani olla täällä tänään juhlistamassa tätä hienoa tapahtumaa lentoyhtiömme historiassa. Olemme täällä palvellaksemme suomalaisia matkustajia ja tarjoamme teille ensiluokkaista palvelua sekä hyvät yhteydet liike- ja vapaa-ajanmatkailua varten maailmanlaajuisen kohdetarjontamme avulla. On myös ilo tarjota tietoa Suomesta ja pohjoismaista kaikille matkustajillemme ympäri maailmaa, Qatar Airwaysin pääjohtaja Akbar Al Baker kertoo.

Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen näkee uuden lentoyhtiön tuovan matkailijavirtaa myös Helsinkiin ja Lappiin.

– Turistit Dohasta ja muualta ovat erittäin tervetulleita nauttimaan Helsingistä. Tänä vuonna yhä useampi turisti matkaa Helsingin kautta Lappiin kokemaan maagisen pohjoisen, joka on kuuluisa raikkaasta ilmasta, lumesta ja revontulistaan. Voimme tarjota matkustajille sujuvan matkustuskokemuksen lyhyiden vaihtoaikojemme ja keskitetyiden palveluidemme avulla.

Lähde ja kuvat: Qatar Airways

Jaa artikkeli