Long Beach
Long Beach, California

Matkailu Ulkomaanmatkailu 10.1.2014

Yö kelluvassa museossa

Queen Mary oli valtamerten kunigatar, jolla matkustivat pohatat, julkisuuden tähdet ja oikeat kuninkaalliset. Lentoliikenteen yleistyminen päätti sen reittiliikenteen Atlantilla 1967.

Queen Mary teki neitsytmatkansa pohjoisella Atlantilla keväällä 1936. Se toimi sisaraluksensa Queen Elisabethin kanssa viikottaisessa reittiliikenteessä Southhamptonin, Cherbourgin ja New Yorkin välillä.

Toisen maailmansodan aikaan alus toimi joukkojen kuljetuksissa, mutta pian sodan jälkeen se palasi takaisin matkustajaliikenteeseen. Viimeisen reittimatkansa alus teki syksyllä 1967. Lentoliikenteen kasvu oli tehnyt siitä tarpeettoman.

Matkustajaliikenteen loputtua Queen Mary siirtyi Los Angelesista noin 40 kilometriä etelään sijaitsevan Long Beachin kaupungin omistukseen, missä se on toiminut vuodesta 1971 lähtien hotellina ja museona.

Hytit on kalustettu retrotyyliin, ja valittavana on joko 30-, 40- tai 50-luku. Tämä auttaa laivan hienoon historiaan eläytymisessä. Fiilis on aika tavalla erilainen kuin ruotsinlautoilla.

Laivahäitä ja kummituksia

Omatoimisen alukseen tutustumisen lisäksi tarjolla on myös opastettuja kierroksia. Lisäksi aikaa saa kulumaan aluksella sijaitsevassa kylpylässä, kahviloissa, ravintoloissa tai pubissa. Luonnollisesti tarjolla on myös matkamuistomyymälä. Tax Freetä ei sen sijaan löydy.

Hyttejä on niin paljon, että tilaa löytyy luultavasti arki-iltana ilman varaustakin. Viikonloppuna hotelli on puolestaan usein täynnä. Ja romantikoille tiedoksi, Queen Maryllä voi järjestää myös häitä – vinkki, vinkki.

Ja jos jotakuta kiehtovat kummitukset, niitäkin laivalla kuulemma piisaa. Kateelliset tosin väittävät kummitushuhuja vain markkinointitempaukseksi…

queenmary.com

Teksti ja kuvat: Vesa Eskola

Jaa artikkeli

Long Beach

Yhdysvallat