Käyttötesti käytetyllä: Mercedes-Benz S124 ja kadonnutta kiiltoa etsimässä

Kuva Jari Istolainen
Mercedes-Benz S124

Moottorin käytetty Mersu on todettu teknisesti erittäin toimivaksi yksilöksi jo useamman toimituksen jäsenen, mutta myös katsastusmiehen toimesta – kuten aiemmin kerrottiin.

Toimituksellisen työn keskellä ei ole aina hirveästi aikaa keskittyä käytettyjen autojen korjauksiin, jolloin niitä saattaa ajoittain kertyä kerralla tehtäviksi enemmänkin. Mersun kanssa ei kuitenkaan ole ollut tätä ongelmaa, sillä autoon ei ole ilmestynyt vieläkään mitään uusia vikoja. Kerrankin on aika siis pienelle hifistelylle!

Hyvästä teknisestä kunnosta ja siististä yleisilmeestä huolimatta autossa on ollut pieniä kauneusvirheitä. Näitä ovat etenkin takakaarien massaus, jota ei ole ruostekorjauksien yhteydessä suoritettu aivan täydellisesti, lommolla oleva takaovi ja uusien etulokasuojien maalauksen jäljiltä muodostunut appelsiinipinta. Lisäksi kuljettajan penkin verhoilu on päässyt nirhautumaan yhdestä kohti puhki, vaikka ryhdiltään onkin vanhan Mersun penkiksi muuten hyvässä kunnossa. Näistä takakaarien massauksiin ja takaoven lommoihin ei keskitytä tälläkään kertaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Osaaviin käsiin

Päätimmekin, että nyt on aika huolehtia satalankun maalipinta tikkiin. Auto vietiin toimituksen mediamyyjä Jari Istolaisen hoiviin, joka on syvälle maalipinnan hellimiseen uppoutunut ammattilainen. Pyysimme ”Jargea” tekemään parhaansa vuosien saatossa naarmuuntuneen maalipinnan ehostamiseksi, mutta myös hiomaan etulokasuojien appelsiinipinnan pois.

Työn tuloksiin palataan myöhemmin erillisten juttujen parissa. Sillä aikaa on hyvä tutustua esimerkiksi Moottorin Autonhoidon aakkosiin, josta löytyy kattavasti juttuja aina auton pesemisestä viimeisen päälle hohdokkaisiin kiillotuksiin!

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat